Liderul opoziţiei din Marea Britanie promite un ‘deceniu de reînnoire naţională’

Publicat:

Liderul opoziţiei din Marea Britanie, laburistul Keir Starmer, a promis joi un “deceniu de reînnoire naţională”, însă a atras atenţia că cheltuieile vor trebui ţinute sub control sub un guvern pe care l-ar conduce partidul său, relatează AFP, potrivit agerpres

La o zi după primul discurs al anului al premierului Rishi Sunak, care şi-a înmulţit promisiunile privind economia, sănătatea şi imigraţia, liderul opoziţiei şi-a susţinut alocuţiunea de revenire din vacanţă în acelaşi loc din estul Londrei ca şeful guvernului.


Citește și : La doi ani după asaltul asupra Capitoliului, poliţia caută în continuare 350 de suspecţi

“Am rezervat înainte”, a subliniat Keir Starmer, glumind că, “pentru orice eventualitate”, nu îi va spune lui Sunak unde intenţionează să meargă în vacanţă.

După 13 ani la putere şi schimbările dese de premieri din ultima perioadă, conservatorii se confruntă cu o succesiune de crize şi cu o înmulţire a grevelor fără precedent.

Laburiştii dispun de un avans confortabil în sondaje, astfel că Starmer a atras atenţia că un guvern laburist nu-şi va scoate “marele carnet de cecuri”.

Liderul opoziţiei a atacat “platitudinile” lui Rishi Sunak, care a promis miercuri să reducă inflaţia la jumătate – o ambiţie care corespunde previziunilor Băncii Angliei -, să diminueze datoria, să atace criza sistemului de sănătate şi să oprească traversările cu mici ambarcaţiuni prin Canalul Mânecii ale imigranţilor.

“Tot mai multe promisiuni, tot mai multe platitudini, nicio ambiţie de a ne face să avansăm”, a spus Starmer, atacând cei 13 ani de politici ‘pansament’ din partea conservatorilor.

Keir Starmer, care a făcut campanie împotriva Brexit-ului, asupra căruia nu intenţionează să încerce să revină în vreun fel, promite că va respecta dorinţa exprimată de alegători “de a prelua din nou controlul”.

Citește și : Secretarul general al NATO se teme de Rusia: ‘Este periculos să o subestimăm’

El a promis astfel pentru prima sesiune a parlamentului o lege asupra descentralizării pentru a răspunde acestei dorinţe de “control local” şi a dat asigurări că va obţine scăderea facturilor la energie printr-un nou parteneriat public-privat asupra energiei verzi şi că va pune capăt grevelor prin dialog.

Ca reacţie, preşedintele Partidului Conservator, Nadhim Zahawi, a denunţat “o nouă încercare disperată de relansare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.