Liderul opoziţiei din Pakistan a fost arestat chiar înaintea alegerilor

Publicat:

Liderul principalului partid de opoziţie din Pakistan, Shahbaz Sharif, a fost arestat vineri sub acuzaţia de corupţie, cu o săptămână înaintea alegerilor parlamentare parţiale de pe 14 octombrie, transmit dpa şi Reuters, citând surse oficiale, potrivit agerpres.

Shahbaz Sharif, preşedintele Ligii Musulmane din Pakistan, a fost reţinut în oraşul Lahore, din estul ţării, de agenţia anticorupţie (NAB), precizează un comunicat oficial.


Citeşte şi: Două trenuri s-au ciocnit în Africa de Sud (FOTO). Sunt sute de victime!

Shahbaz Sharif, fratele mai mic al fostului premier demis Nawaz Sharif, a fost, până în această vară, prim-ministru al celei mai mari provincii pakistaneze, Punjab, şi în prezent conduce opoziţia în parlamentul ţării.

Arestarea s-a făcut într-un presupus caz de corupţie legat de construirea unei uzine de epurare a apei, Saaf Pani, pe când Shehbaz Sharif era prim-ministru în Punjab, au indicat autorităţile.

Sharif va fi prezentat sâmbătă unei instanţe pentru a fi inculpat, a precizat NAB.

Citeşte şi: Ambasadorul UE din Irak s-a îmbolnăvit din cauza apei poluate

Fratele său, Nawaz Sharif, a fost eliberat din închisoare luna trecută după ce un tribunal a suspendat, în aşteptarea apelului, o decizie anterioară de condamnare la 10 ani pentru corupţie.

Partidul lui Shahbaz Sharif a denunţat arestarea acestuia drept o tentativă a guvernului premierului Imran Khan de a sabota şansele formaţiunii la alegerile parţiale.

Scrutinul, în care sunt puse în joc câteva mandate, nu va schimba configuraţia parlamentului, dar este văzut ca un test de popularitate pentru noul guvern, instalat în luna august.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.