Liderul opoziţiei irlandeze pledează pentru reforme mai ambiţioase la nivelul UE

Publicat:

Liderul principalului partid de opoziţie irlandez Fianna Fail, Micheal Martin, favorit pentru a deveni prim-ministru după alegerile de săptămâna viitoare din Irlanda, s-a pronunţat joi pentru creşterea bugetului Uniunii Europene şi pentru susţinerea de către Dublin a reformelor UE propuse de către preşedintele francez Emmanuel Macron, informează Reuters, potrivit agerpres.

Fianna Fail (liberal) şi partidul de guvernământ Fine Gael (creştin-democrat), care au asigurat guvernarea în Irlanda după fondarea acestui stat în urmă cu un secol, împărtăşesc viziuni aproape similare privind economia şi Brexitul, principala provocare de politică externă cu care se confruntă Irlanda.


Citește și : Perioada de incubație a noului coronavirus este de aproximativ 5 zile

Totuşi, liderul Fianna Fail, fost şef al diplomaţiei irlandeze, a spus joi că guvernul premierului Leo Varadkar a refuzat să susţină şi să se implice în reformele de la nivelul Uniunii Europene, în special în agenda unei ‘reforme vizionare’ prezentată de Emmanuel Macron.

”Fianna Fail crede că acum este timpul ca Irlanda să acţioneze în dosare fundamentale referitoare la reforma şi consolidarea Uniunii Europene”, a spus Martin într-o conferinţă organizată la Dublin.

”Bugetul UE este total inadecvat pentru sarcina care a fost stabilită. Europa trebuie să rupă ciclul de negocieri distructive privind bugetul şi să creeze o resursă mai amplă. Proporţia de 1% din venitul combinat al UE este pur şi simplu prea mică pentru a face diferenţa”, a subliniat liderul Fianna Fail.

Citește și : Cutremur cu magnitudinea 5,3 în largul Insulelor Dodecaneze din Grecia

Atât Fine Gael, cât şi Fianna Fail se opun ideii introducerii unei taxe la nivelul UE pentru companiile digitale, adaugă Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.