Liderul partidului britanic Ukip, Henry Bolton, a fost demis

Publicat:

Liderul partidului eurofob britanic Ukip, Henry Bolton, a fost demis din funcţie printr-un vot al aderenţilor săi în cursul unui congres extraordinar, organizat la Birmingham sâmbătă, ceea ce trimite partidul într-o nouă criză internă, relatează AFP şi Reuters.

Determinat să plece ca urmare a unor remarci rostite de fosta sa prietenă despre logodnica prinţului Harry, “Henry Bolton a fost revocat printr-o decizie democratică a aderenţilor”, cu 63% din sufragii, a declarat Paul Oakden, lider al Ukip, responsabil cu problemele organizatorice ale partidului, conform agerpres.


Confruntat deja cu dificultăţi financiare, Ukip va trebui să-şi înlocuiască liderul pentru a patra oară în mai puţin de doi ani după retragerea conducătorului său istoric Nigel Farage, la puţin timp după referendumul din 23 iunie 2016, care decisese ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Citește și : Mexic : Treisprezece persoane au fost ucise şi alte 15 au fost rănite după prabușirea elicopterului militar al ministrului de interne

“Cred că va fi foarte dificil pentru partid să supravieţuiască” unei noi bătălii pentru conducere, a declarat Henry Bolton în cursul congresului extraordinar.

Noi alegeri urmează să fie organizate în următoarele 90 de zile. În timpul acestei perioade, eurodeputatul Gerard Batten va asigura interimatul.

Ales în septembrie 2017, Henry Bolton a fost vizat de numeroase critici după dezvăluirea în presă a unor SMS-uri trimise de fosta sa iubită, Jo Marney, unui prieten. În aceste mesaje, ea aprecia că Meghan Markle, a cărei căsătorie cu Harry este prevăzută pentru 19 mai la Windsor, va “păta familia noastră regală”.

În ianuarie, el fusese deja vizat de un vot de neîncredere din partea Comitetului executiv al partidului, dar refuzase să demisioneze.

Bolton dăduse asigurări că a pus capăt relaţiei sale cu Jo Marney, cu 29 de ani mai tânără decât el, şi pentru care el îşi părăsise soţia. Fotografii care îi arată împreună fuseseră ulterior publicate de tabloidele britanice.

Într-un editorial din Daily Telegraph joi, Nigel Farage deplânsese această telenovelă. El îşi exprimase totuşi sprijinul faţă de Henry Bolton, estimând că situaţia Ukip se degradase prea mult pentru a se lansa în căutarea unui nou şef.

“Alternativa pentru partid este să continue pe calea autodistrugerii, până la a deveni insignifiant. Este poate prea târziu pentru a salva Ukip, dar nu se ştie niciodată”, apreciază acesta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 6 octombrie 2024 

Horoscop 6 octombrie 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales din punct de vedere sentimental,...

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.