X

Liderul Șansă: Acuzațiile Poliției sunt rezultatul ‘fanteziei bolnave a autorităților de la Chișinău’

După perchezițiile întreprinse de oamenii legii la domiciliile activiștilor și în oficiile Partidului „Șansă”, liderul fracțiunii, Alexei Lungu, a venit cu o reacție.

Potrivit acestuia, reprezentanții „partidului puterii nu sunt în stare să lupte cu „Șansă” la alegeri într-o competiție onestă și corectă, ci se ascund în spatele forțelor de ordine”.

Citește și : Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

„A fost lansată o altă „capodoperă” a muncii operative a bravilor noștri polițiști. După o anchetă îndelungată, aceștia au descoperit că partidul nostru s-ar părea că „finanțează” anumite activități politice”, a declarat Alexei Lungu.

Potrivit liderului Partidului „Șansă”, acuzațiile Poliției sunt rezultatul „fanteziei bolnave a autorităților de la Chișinău”.

„Toate aceste lucruri ar fi ridicole, dacă nu ar fi vorba de destinele schilodite ale oamenilor, pe care autoritățile au decis să le pună în joc de dragul reglării de conturi politice”, susține Lungu.

Potrivit lui, este evident faptul că „Partidul „Șansă” este o amenințare pentru politicienii de la putere”. De asemenea, Lungu consideră că „reprezentanții partidului puterii nu sunt în stare să lupte cu „Șansă” la alegeri într-o competiție onestă și corectă, ci se ascund în spatele forțelor de ordine”.

„Vreau să declar cu responsabilitate: Maia, nu poți băga pe toată lumea la pușcărie! Vor veni și după tine foarte curând”, a declarat Alexei Lungu, liderul Partidului „Șansă”.

Amintim că, oamenii legii au descins ieri, 26 octombrie, cu 65 de percheziții în mai multe localități din țară, în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unui partid politic, dar și a unor reprezentanți independenți ghidați de același staff, în cadrul alegerilor locale.

Potrivit autorităților, la toți figuranții percheziționați s-au depistat următoarele: carduri bancare PYYPL, telefoane și tablete în care a fost instalată aplicația mobilă pentru gestionarea tranzacțiilor, bani, 24 de cartușe de calibru 5,60 mm, liste cu înscrisuri cu participări la diferite evenimente și sumele achitate participanților, precum și tehnică specială utilizată în acțiuni de investigație.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

La scurt timp, reprezentanții „Șansă” au venit cu o reacție la perchezițiile efectuate la sediul partidului din Găgăuzia și au declarat că „toate acțiunile ilegale vor fi contestate”.

Ulterior, PAS a numit aceste acuzații drept „aberații” și a declarat că așteaptă finalitate pe toate dosarele.

Tags: alegeriAlexei LunguPASSansa
Categorii: PoliticăȘtirile zilei