X

Liderul separatist din Donețk a ordonat formarea unei administrații municipale în Mariupol

Liderul separatist din Donețk a ordonat formarea unei administrații municipale pentru Mariupol, anunță presa rusă de stat, potrivit CNN, informează mediafax.

Denis Pușilin, șeful Republicii Populare separatiste Donețk, a ordonat formarea unei administrații municipale pentru orașul ucrainean asediat Mariupol, potrivit unui decret publicat joi pe site-ul șefului RPD, a relatat TASS, agenția de știri de stat din Rusia.

Citește și : Centrala nucleară de la Cernobîl este din nou în mâinile Ucrainei

„O administrație locală a Republicii Populare Donețk urmează să fie formată în orașul Mariupol”, se arată în document, potrivit TASS.

Mariupol, care a îndurat săptămâni întregi de bombardamente rusești, a fost încercuit de forțele rusești, iar autoritățile ucrainene se grăbesc să organizeze evacuarea celor peste 100.000 de persoane care au rămas în oraș.

Aproximativ 90% din clădirile rezidențiale din oraș sunt avariate sau distruse, iar alimentarea cu energie electrică și comunicațiile au fost întrerupte, spun oficialii ucraineni.

Citește și : Este ‘destul de probabil’ ca Ucraina să nu poată recolta sau exporta grâu în acest an (surse)

Orașul Mariupol se află la limita regiunii Donețk din Ucraina. Guvernul rus, care a recunoscut independența RPD la sfârșitul lunii februarie, consideră că întreaga regiune aparține republicii separatiste.

Tags: bombardamenteDenis PuşilinDoneţkMariupolrusia
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina