X

Liderul socialiştilor europeni critică guvernul maghiar pentru politica privind migraţia

Guvernul Ungariei a răsturnat schema Uniunii Europene de relocare a 1600.000 de refugiaţi pentru a evita să accepte 1.000 dintre ei, a declarat duminică seară, într-un interviu pentru televiziunea naţională ungară, liderul grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European, Gianni Pittella (foto), potrivit MTI, transmite agerpres.

Pittella a făcut apel la Ungaria să dea dovadă de solidaritate faţă de state membre precum Italia, Franţa şi Germania, care au primit în total sute de mii de refugiaţi şi imigranţi, “fără sprijinul necesar din partea altor ţări”.

Citeşte şi: Venezuela îşi face propria monedă virtuală, bazată pe rezervele de petrol

Persoanele care fug din calea războiului ar trebui să primească azil, în conformitate cu principiile de bază, şi ar trebui căutate mijloace legale pentru migraţia economică, potrivit eurodeputatului.

O incluziune sustenabilă şi sistematică a imigranţilor economici bine pregătiţi poate fi în beneficiul blocului comunitar, care “se confruntă cu provocări demografice şi cu deficit de forţă de muncă în unele zone”, a mai spus el.

Citeşte şi: ÎNCEPE? Americanii trimit în Coreea sute de avioane militare. Nume de cod: ‘Vigilant Ace’ – VIDEO

Acest refuz pe baze ideologice arată o gândire iraţională şi goană după voturi, a adăugat Pittella.

El a cerut să fie respectat principiul solidarităţii pentru a se evita ca premierul ungar “Viktor Orban să aleagă ce îi place din UE” şi să lase ce “nu îi place”.

Nimeni nu cere guvernului ungar să deschidă Ungaria “pentru toţi, fără excepţie”, a mai spus el. 

Tags: Gianni PittellamigrantiParlamentul EuropeanUngariauniunea europeanaViktor Orban
Categorii: Știrile zilei