Liderul spiritual al creştinilor ortodocşi: Biserica rusă ‘ne-a dezamăgit’ cu privire la Ucraina

Publicat:

Patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului, liderul spiritual al celor aproximativ 260 de milioane de credincioşi ortodocşi din întreaga lume, a declarat că Biserica Ortodoxă Rusă i-a dezamăgit pe liderii Bisericii Creştin Ortodoxe sprijinind invazia Moscovei în Ucraina, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Moscova numeşte invazia în Ucraina o “operaţiune militară specială” pentru a scăpa ţara de fascişti, o afirmaţie despre care Kievul şi aliaţii săi occidentali afirmă că reprezintă un pretext nejustificat pentru un război care nu a fost provocat.


Citeşte şi: ATAC ARMAT într-o şcoală din SUA! 14 copii şi un adult au fost ucişi! – Black News

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a susţinut acţiunea Moscovei, iar poziţia sa a divizat Biserica Ortodoxă din întreaga lume. Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) i-a cerut Patriarhului Kirill să “intervină şi să medieze” pentru a ajuta la oprirea războiului.

Într-un interviu difuzat marţi seara de televiziunea publică elenă ERT, Patriarhul Bartolomeu a declarat că se aştepta ca Patriarhul Kirill să ia atitudine împotriva deciziei preşedintelui rus Vladimir Putin de a invada Ucraina şi să demisioneze, dacă era nevoie, într-un gest de opoziţie faţă de război.

“Nu este posibil ca toate bisericile să nu condamne violenţa, războiul. Biserica rusă ne-a dezamagit. Nu doresc ca Biserica Rusiei şi fratele Patriarh Kirill să fie această excepţie tragică. Nu ştiu cum poate găsi o justificare în conştiinţa sa”, a mai spus el.

Citeşte şi: Situaţia din regiunea Lugansk ‘se înrăutăţeşte din oră în oră’ – Black News

“M-am aşteptat ca fratele Kirill să ia poziţie în faţa acestei chestiuni cruciale, acestui moment istoric. Dacă e nevoie, să-şi sacrifice fotoliul, să-i spună lui Putin, ‘domnule preşedinte, nu pot fi de acord cu dumneavoastră, demisionez”, a spus el.

În Rusia trăiesc aproximativ 100 de milioane de creştini ortodocşi, iar în Ucraina – circa 30 de milioane de credincioşi ortodocşi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Blinken cere Chinei să pună capăt ‘alimentării maşinii de război ruse’ în Ucraina

Blinken cere Chinei să pună capăt 'alimentării maşinii de război ruse' în Ucraina Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a acuzat din nou Beijingul vineri că...

Amenințare în Marea Neagră: Rusia trimite nave de război cu rachete Kalibr

Amenințare în Marea Neagră: Rusia trimite nave de război cu rachete Kalibr Marina rusă a desfășurat trei nave de război în Marea Neagră, dintre care...

Cel puţin şase morţi într-un dublu atac rus la un spital în regiunea Sumî

Cel puţin şase morţi într-un dublu atac rus la un spital în regiunea Sumî Cel puţin şase persoane au fost ucise într-un dublu atac rus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.