X

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama va călători în SUA luna aceasta pentru a urma un tratament la genunchi

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama va călători în SUA luna aceasta pentru a urma un tratament la genunchi

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama va călători în Statele Unite luna aceasta pentru a urma un tratament la genunchi şi nu îşi va susţine angajamentele publice obişnuite începând cu data de 20 iunie, a informat luni biroul de presă al acestuia, potrivit Reuters.

Liderul spiritual în vârstă de 88 de ani a fost sfătuit în octombrie anul trecut să nu întreprindă nicio călătorie din cauza unui episod gripal, dar după ce s-a recuperat, a vizitat în luna ianuarie Bodh Gaya, un loc sacru pentru budism, situat în estul Indiei, potrivit stiripesurse.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

”Sfinţia sa Dalai Lama are programată o călătorie în Statele Unite pentru a urma un tratament medical la genunchi. Când va reveni, îşi va relua angajamentele obişnuite”, a precizat biroul acestuia într-un comunicat.

Biroul nu a precizat când va reveni la Dharamshala, un oraş din Himalaya indiană, unde liderul spiritual locuieşte într-un complex situat în apropierea unui templu înconjurat de dealuri verzi şi de munţi înzăpeziţi.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Dalai Lama s-a refugiat în India în 1959 după ce China a înăbuşit o revoltă izbucnită în Tibet şi este considerat de autorităţile de la Beijing un separatist periculos.

Depune eforturi de mai multe decenii pentru a obţine sprijin global pentru autonomia lingvistică şi culturală din îndepărtata sa ţară natală.

Tags: Dalai LamaStatele Unite
Diverse