X

Liderul stângii radicale sud-africane, Julius Malema, reales la conducerea partidului său

Liderul stângii radicale sud-africane, Julius Malema, a fost reales fără nicio surpriză, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în fruntea partidului său, Luptătorii pentru Libertate Economică (EFF), reunit în congres la Johannesburg, informează AFP, potrivit agerpres.

În vârstă de 38 de ani, Malema a fondat EFF în 2013, după ce a fost dat afară din Congresul Naţional African (ANC), aflat la putere.

Citește și : Zeci de cadavre descoperite într-o groapă comună în vestul Mexicului

Purtând ca de obicei basca sa roşie de “comandant-şef” al mişcării, el se prezintă ca apărător al celor mai defavorizaţi şi pledează pentru redistribuirea bogăţiilor către majoritatea neagră a ţării, a cărei situaţie s-a ameliorat prea puţin la un sfert de secol după căderea apartheidului.

Retorica lui anticapitalistă şi făţiş anti-albi, inclusiv în favoarea exproprierii fără despăgubiri a pământurilor deţinute majoritar de minoritatea albă, a făcut ca Julius Malema să fie cercetat în numeroase dosare penale.

În timpul alegerilor generale din mai, EFF a obţinut 11% din voturi, în creştere accentuată în raport cu scrutinul precedent, majorându-şi de la 25 la 44 numărul de deputaţi în parlament.

Citește și : Cutremur de 6,8 grade pe scara Richter, produs în Filipine

Tags: ANCEFFJohannesburgJulius Malema
Categorii: Știrile zilei