Liderul UKIP şi-a luat consilier un activist de extremă dreaptă

Publicat:

Liderul Partidului Independenţei Regatului Unit (UKIP, eurosceptic) l-a numit consilier pe activistul de extremă dreaptă Tommy Robinson, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres.

Robinson, al cărui nume real este Stephen Yaxley-Lennon, este fondatorul Ligii de Apărare Engleze (EDL), care a organizat demonstraţii violente împotriva islamului.


Citeşte şi: Jihadiştii islamişti au revendicat ultimele atentate teroriste din Africa

În virtutea regulilor actuale ale UKIP, el nu are dreptul să adere la partid, ceea ce l-a făcut pe liderul formaţiunii, Gerard Batten, să-l numească consilier personal.

“Nu este necesar pentru el să fie membru de partid pentru a mă asista în acest rol. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu el”, a declarat Batten, potrivit BBC.

UKIP nu are în prezent membri în Palatul Westminster (sediul parlamentului britanic n.r.), dar a fost o voce influentă în apelul la referendumul asupra apartenenţei la Uniunea Europeană şi a făcut campanie pentru ieşirea ţării din blocul comunitar, sub fostul lider Nigel Farage.

Partidul a început să se fărâmiţeze după votul din iunie 2016 pentru ieşirea din UE şi s-a confruntat cu o lungă luptă internă pentru găsirea liderului potrivit care să îl înlocuiască pe Farage.

De atunci, mesajul anti-islam al lui Batten a devenit mai puternic şi unii au criticat angajamentul său alături de figuri ale extremei drepte.

Farage a declarat pentru Radio BBC că numirea de către Batten a lui Robinson riscă să păteze reputaţia partidului şi, eventual, să afecteze întregul proces Brexit.

Citeşte şi: Atac armat asupra consulatului chinez din Pakistan. Doi poliţişti au fost ucişi – VIDEO

“Plecând de la fiecare aspect, e timpul să scăpăm de Gerard Batten şi să recuperăm partidul”, a spus Farage.

Potrivit fostului lider al partidului, Batten duce UKIP într-o direcţie “ruşinoasă”.

“Ei bine, sunt înspăimântat”, a subliniat el, în timpul programului “Today” difuzat de BBC Radio 4.

Comentariile lui Farage intervin după anunţul că activistul controversat şi fondator al EDL – al cărui nume real este Stephen Yaxley-Lennon – îl va sfătui pe Batten în legătură cu bandele de violatori şi reforma penitenciarelor, notează BBC, în ediţia online.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă Posibil candidat la alegerile prezidențiale din România, Mircea Geoană vine și confirmă o informație importantă: el se...

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică Zeci de mii de bariere au fost...

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump Preşedintele american Joe Biden cere interzicerea tipului...

Bătălia mai puțin cunoscută din Ucraina, în care Rusia a pierdut sute de vehicule și 13.000 de soldați pentru a cuceri un mic sat

Bătălia mai puțin cunoscută din Ucraina, în care Rusia a pierdut sute de vehicule și 13.000 de soldați pentru a cuceri un mic sat În...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.