X

Liderul unei secte kenyene, judecat pentru ‘omor din culpă’ după un masacru dintr-o pădure

Liderul unei secte kenyene, judecat pentru ‘omor din culpă’ după un masacru dintr-o pădure

Şeful unei secte milenariste kenyene este judecat începând de luni sub acuzaţia de “omor din culpă”, după moarte a peste 440 dintre adepţii săi în cadrul “masacrului de la Shakahola”, un caz care a şocat Kenya şi întreaga planetă, transmite AFP.

Autoproclamatul pastor Paul Nthenge Mackenzie şi câteva zeci de alte persoane inculpate au pledat nevinovat în luna ianuarie, potrivit stiripesurse.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Paul Nthenge Mackenzie a apărut în faţa unei instanţe din oraşul portuar Mombasa, la Oceanul Indian, alături de alţi 94 de suspecţi, printre care şi soţia sa.

Mackenzie, arestat în aprilie 2023, este acuzat că şi-ar fi încurajat adepţii să postească până a moarte pentru a-l întâlni pe Iisus înainte de sfârşitul lumii pe care îl prevedea în 2023. Decesele pentru care este acuzat s-au produs de-a lungul mai multor ani.

“Acuzarea este sigură că la finalul prezentării această onorabilă instanţă va avea o viziune clară asupra existenţei pactului de sinucidere”, a declarat Pter K. Kiprop, director adjunct al parchetelor, în deschiderea procesului.

“Nu a existat niciodată un astfel de caz de omor din culpă în Kenya”, a declarat procurorul responsabil de caz, Alexander Jami Yamina, pentru AFP, adăugând că a reunit peste 420 de martori. “Din cauza gravităţii problemei, ne-am pregătit bine”, a precizat el.

Cei 55 de bărbaţi şi 40 de femei sunt, de asemenea, urmăriţi penal pentru crimă, răpire, tortura copiilor şi cruzime în cazuri separate.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

În acest caz, resturile a peste 440 de oameni au fost exhumate dintr-un loc izolat, nu departe de oraşul de coastă Malindi (sud-est).

Autopsiile au relevat că majoritatea au murit de foame, dar unele victime, printre care şi copii, au fost sugrumate, bătute sau sufocate.

Potrivit documentelor judiciare, unele dintre victime aveau organele prelevate.

Tags: KenyasecteShakahola
Diverse