X

Liga Arabă critică ferm bombardamentele israeliene din Fâșia Gaza

Liderul Ligii Arabe a condamnat marţi raidurile aeriene israeliene din Fâşia Gaza, calificându-le drept “iresponsabile” şi reproşând Israelului că a provocat escaladarea violenţelor prin acţiunile sale din Ierusalim, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“Încălcările israeliene de la Ierusalim şi toleranţa guvernului israelian faţă de extremişti evrei ostili palestinienilor şi arabilor au dus la escaladarea situaţiei în acest mod periculos”, a afirmat într-un comunicat şeful Ligii Arabe, Aboul Gheit.

Vezi și: Israelul a bombardat violent Gaza – VIDEO

Atacurile din Gaza au constituit “o demonstraţie mizerabilă de forţă plătită cu sângele copiilor”, a adăugat acesta.

Şeful Ligii Arabe a făcut apel totodată la comunitatea internaţională să acţioneze imediat pentru a pune capăt violenţelor, afirmând că “provocările continue ale Israelului” reprezintă un afront faţă de musulmani, în contextul sărbătorii musulmane Eid, care marchează sfârşitul lunii sfinte de Ramadan.

Miniştrii de externe din Liga Arabă iau parte marţi la o şedinţă virtuală pentru a discuta situaţia de la Ierusalim, unde au avut loc confruntări între protestatari palestinieni şi forţele de securitate israeliene. Violenţele s-au intensificat drastic luni, Israelul lansând raiduri aeriene asupra Fâşiei Gaza, după ce grupări militante palestiniene au lansat tiruri de rachetă în apropiere de Ierusalim.

Citește și: ATAC ARMAT într-o școală din Rusia (VIDEO)! Mai mulți copii au fost uciși!

Potrivit unor responsabili din sănătate din Gaza, cel puţin 20 de oameni, inclusiv nouă copii, au fost ucişi în loviturile israeliene, în timp ce Israelul a anunţat moartea a 15 militanţi.

Jihadul islamic, a doua grupare armată palestiniană din Fâşia Gaza, alături de Hamas, a anunţat marţi moartea a doi dintre comandanţii săi în loviturile israeliene.

Tags: Aboul Gheitevreifasia gazaHamasaierusalimisraelJihadul IslamicLiga Arabăpalestinieniraiduri aerieneRamadan
Categorii: Sinteze