Liga Arabă critică SUA: Suspendarea ajutorului pentru palestinieni ‘urmăreşte LICHIDAREA chestiunii refugiaţilor’

Publicat:

Suspendarea parţială a unor fonduri americane ale agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni “urmăreşte lichidarea chestiunii (acestor) refugiaţi”, a afirmat miercuri secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Departamentul de Stat american a anunţat marţi suspendarea până la noi ordine a transferului a 65 de milioane de dolari către UNRWA, agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni, din cele 125 de milioane reprezentând contribuţia voluntară a Washingtonului prevăzută pentru agenţie.


Citeşte şi: Un fost agent CIA a fost arestat pentru păstrarea de documente ULTRAsecrete

“Această decizie afectează educaţia şi sănătatea palestinienilor şi urmăreşte lichidarea chestiunii refugiaţilor”, a declarat Aboul Gheit într-o conferinţă privind Ierusalimul, organizată de Al Azhar, marea instituţie a islamului sunnit cu sediul la Cairo.

Potrivit lui Aboul Gheit, blocarea finanţării americane nu poate fi separată de poziţia preşedintelui american Donald Trump, care a recunoscut luna trecută Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Acest anunţ a fost denunţat de palestinieni şi de o mare majoritate a comunităţii internaţionale printr-un vot în cadrul Adunării Generale a ONU.

Prezent la conferinţa de miercuri, preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, nu a vorbit despre chestiunea legată de UNRWA.

El şi-a reiterat totuşi refuzul de a trata cu administraţia Trump ca un mediator între palestinieni şi Israel, din cauza poziţiei americane privind Ierusalimul.

Citeşte şi: Un preot pedofil rus, condamnat la 14 ani de închisoare într-un lagăr din Siberia

UNRWA a fost lansată după războiul care a dus la crearea statului Israel în 1948 şi părăsirea de către a 700.000 de palestinieni a domiciliilor lor, majoritatea fugind în ţările vecine.

Ea furnizează un ajutor – educaţional, sanitar şi financiar – unei mari părţi dintre palestinieni şi urmaşilor lor, adică peste cinci milioane de persoane care trăiesc în cea mai mare parte în Fâşia Gaza, Cisiordania, Iordania şi Liban.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.