Liga Arabă se va reuni luni de urgenţă pentru a dezbate noua privind coloniile israeliene din Cisiordania

Publicat:

O reuniune de urgenţă va avea loc luni la Liga Arabă cu privire la anunţul SUA de a nu mai considera ilegale coloniile israeliene din Cisiordania ocupată, a anunţat miercuri organizaţie panarabă, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit lui Hossam Zaki, secretarul general adjunct al acestei instituţii cu sediul la Cairo, mai multe ţări arabe au susţinut cererea pentru organizarea unei reuniuni de urgenţă la nivel ministerial formulată marţi de Autoritatea Palestiniană.


Citește și : Putin, despre apelurile de a renunţa la gaz: ‘ O idee absolut bizară’

Reprezentantul permanent al Autorităţii Palestiniene la Liga Arabă a calificat marţi drept “ilegală” noua poziţie a SUA.

După recunoaşterea unilaterală a Ierusalimului drept capitală a Israelului şi a suveranităţii statului israelian asupra Înălţimilor Golan siriene, aceasta a fost o nouă decizie surprinzătoare a administraţiei lui Donald Trump în ruptură cu tradiţia diplomatică americană.

La rândul său, secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a estimat marţi că decizia Washingtonului “compromite orice pace corectă fondată pe sfârşitul ocupaţiei”.

Citește și : Dmitri Medvedev: Moscova vrea ‘să recupereze oportunităţile ratate’ în relaţiile cu Chişinăul

Mike Pompeo a anunţat luni că Statele Unite nu mai consideră că statutul coloniilor israeliene din Cisiordania contravine dreptului internaţional.

Coloniile implantate în teritoriile palestiniene, ocupate de Israel începând cu 1967, sunt considerate ilegale de ONU, iar pentru o mare parte a comunităţii internaţionale ele reprezintă un obstacol major în calea păcii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.