Liga lui Matteo Salvini câștigă detașat alegerile din Abruzzo

Publicat:

Partidul de extremă dreapta Liga, condus de vicepremierul Matteo Salvini, este principalul învingător al alegerilor regionale desfăşurate duminică în Italia în Abruzzo (centru), în timp ce partenerul său din coaliţia de guvernare, Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem), a suferit o înfrângere dureroasă, transmit luni dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Liga a obţinut aproape 28% din voturi, dublându-şi scorul de la alegerile legislative din 2018, un rezultat ce confirmă creşterea de popularitate a formaţiunii.


Citește și: Retragerea SUA din Orientul Mijlociu crește semnificativ vânzarea de arme în regiune

Candidatul conservator Marco Marsilio, sprijinit de Liga, a fost ales preşedinte al regiunii muntoase Abruzzo, cu aproape 50% din voturi, conform rezultatelor provizorii publicate luni, după numărarea buletinelor din peste 90% din centrele de vot.

‘Mulţumesc Abruzzo, mulţumesc Italia’, a reacţionat Salvini pe Twitter.

Marsilio provine dintr-un alt partid de extremă dreapta, Fraţii Italiei (FdI), care, împreună cu Forza Italia (conservator, al fostului premier Silvio Berlusconi), a refăcut vechea alianţă cu Liga în Abruzzo, rămânând însă în opoziţie la nivel naţional.

M5S s-a plasat pe locul al treilea, candidata sa Sara Marcozzi întrunind circa 20% din voturi, cu mult sub procentul de 40% obţinut în Abruzzo la scrutinul parlamentar de anul trecut.

Pe locul al doilea s-a situat Giovanni Legnini, de centru-stânga, cu puţin peste 30% din opţiuni, scor de marchează un reviriment pentru coaliţia sa, din care face parte şi Partidul Democrat, faţă de 18% în 2018.

Citește și: Șeful Pentagonului face o vizită-fulger în Afganistan – FOTO

Rezultatele consemnate la scrutinul de duminică ar putea amplifica tensiunile din interiorul coaliţiei populiste de guvernare, pe fondul fracturilor tot mai vizibile în ultimele săptămâni, cu dezacorduri în privinţa mai multor subiecte, precum construirea unui tunel transalpin sau criza politică din Venezuela.

Ambele partide consideră viitoarele alegeri pentru Parlamentul European drept un test important care va afecta balanţa de putere nu doar la Bruxelles, dar şi în interiorul guvernului de la Roma.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.