Lipsa de lapte praf în SUA: TOT ceea ce trebuie să știți!

Publicat:

 

Magazinele rămân fără formula pentru copii din cauza unei combinații de probleme pe termen scurt și lung care afectează cele mai mari mărci

Mulți părinți caută lapte praf pentru sugari din cauza unei combinații de probleme pe termen scurt și lung care a lovit majoritatea celor mai mari mărci din SUA.


Milioane de bebeluși din SUA se bazează pe lapte praf, care este singura sursă de nutriție recomandată sugarilor care nu sunt exclusiv alăptați, transmite The Guardian.

Iată ce se află în spatele problemei și ce pot face părinții:

De ce există această lipsă?

Întreruperile în ciclul de aprovizionare și retragerile recente de siguranță s-au combinat pentru a lăsa goale multe rafturi de farmacii și supermarketuri.

Problemele au început anul trecut, deoarece pandemia de Covid-19 a dus la întreruperi în forța de muncă, transport și materii prime – probleme la nivelul întregii economii care nu au cruțat industria formulelor de nutriţie. Inventarul a fost strâns și mulţi părinţia au făcut provizii în timpul lockdownurilor.

Apoi, în februarie, Abbott Nutrition a rechemat câteva mărci majore de formulă sub formă de pudră și și-a închis fabrica din Sturgis, Michigan, când oficialii federali au început să investigheze patru bebeluși care sufereau de infecții bacteriene după ce au consumat lapte praf din această unitate.

Abbott este una dintre puținele companii care produc marea majoritate a ofertei de formule din SUA, așa că retragerea lor a șters un segment mare de piață.

Ce se află în formula pentru bebeluși?

Majoritatea formulelor conțin proteine ​​din laptele de vacă care au fost modificate pentru a fi mai ușor de digerat și îmbunătățite cu nutrienți suplimentari necesari creșterii și dezvoltării. Food and Drug Administration (FDA) stabilește cerințe nutriționale specifice, inclusiv cantități minime de proteine, grăsimi, calciu și o serie de vitamine. Producătorii de formule ating aceste niveluri adăugând diferite zaharuri, uleiuri și minerale.

Formulele sunt concepute pentru a imita laptele matern, deși studiile au arătat în mod repetat rezultate mai bune pentru sănătatea bebelușilor care sunt alăptați.

De ce nu se pot baza toate mamele pe laptele matern?

Profesioniștii din domeniul sănătății recomandă să alăpteze exclusiv bebelușii până la vârsta de șase luni. Dar cifrele federale arată că doar unul din patru se bazează exclusiv pe laptele matern la acea vârstă.

Mamele se confruntă cu o serie de provocări în ceea ce privește alăptarea pe termen lung, inclusiv revenirea la muncă și găsirea timpului și a echipamentului necesar pentru extragerea laptelui matern. Aproximativ 60% dintre mame încetează să alăpteze mai devreme decât au planificat, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Au fost adoptate legi de stat și federale pentru a încuraja alăptarea prin necesitatea de pauză și acomodare pentru mamele copiilor.

Ratele de alăptare au fost în mod constant mai mici în rândul bebelușilor de culoare decât în ​​alte grupuri. Aproximativ trei sferturi dintre bebelușii de culoare sunt alăptați numai în perioada imediat infantilă, sub media națională de 84%, potrivit CDC.

Ce ar trebui să facă părinții dacă au probleme în găsirea formulei?

Discutați cu medicul pediatru sau sunați la o bancă alimentară locală pentru a vedea dacă vă pot ajuta să găsiți unele opțiuni. Experții recomandă, de asemenea, să consultați magazinele și farmaciile mai mici, care pot avea în continuare provizii atunci când în magazinele mai mari aceste produse se epuizează.

Cele mai multe formule obișnuite pentru bebeluși conțin aceleași ingrediente și nutrienți de bază, așa că părinții nu ar trebui să ezite să cumpere o altă marcă dacă întâmpină probleme în a o găsi pe cea obișnuită.

Unii sugari au nevoie de formule speciale din cauza alergiilor, problemelor digestive și a altor afecțiuni medicale. Părinții ar trebui să discute cu medicul lor dacă nu găsesc acele produse, pe care producătorii le distribuie de obicei prin farmacii și clinici.

Familiile care se califică pentru Wic – un program federal similar cu bonurile alimentare, care plătește pentru aproximativ jumătate din formula utilizată în SUA – pot contacta, de asemenea, agenția lor locală.

Oficialii din domeniul sănătății avertizează, de asemenea, împotriva cumpărării de formule prin intermediul site-urilor de social media sau în afara comercianților cu amănuntul convențional, deoarece ar putea fi contrafăcute.

De ce li s-a spus părinților să nu folosească rețete de formule proprii promovate în mediul online?

Multe rețete de formulă făcute în casă sunt produse din lapte de vacă și zahăr granulat, care pot fi dificil de digerat pentru copiii mici. De asemenea, le lipsesc vitaminele și proteinele specifice găsite în laptele matern și formulele aprobate de FDA care sunt necesare pentru nutriția de bază.

„În special pentru bebelușii mici, multe dintre aceste formule și amestecuri care se găsesc online nu conțin nici măcar cele mai elementare amestecuri de nutrienți de care bebelușii au nevoie pentru a supraviețui”, a spus dr. Steven Abrams, medic pediatru la Universitatea din Texas, Austin.

Abrams a subliniat, de asemenea, că părinții nu ar trebui să dilueze formula pentru sugari.

Ce fac comercianții cu amănuntul pentru a păstra formula în stoc?

Mai multe lanțuri naționale au limitat numărul de pachete pe care clienții le pot cumpăra în magazine și online. Pentru CVS și Walgreens, limita este de trei per client. Target limitează achizițiile la patru per persoană atunci când se cumpără online.

Amazon a declarat că lucrează pentru a menține produsele disponibile pe site-ul său web și pentru a monitoriza vânzătorii terți pentru creșterea prețurilor.

„Dacă identificăm un preț care încalcă politica noastră, eliminăm oferta și luăm măsurile corespunzătoare cu vânzătorul”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat.

Când este posibil să se îmbunătățească proviziile?

Autoritățile de reglementare în domeniul sănătății au anunțat recent câțiva pași menționați să stimuleze oferta, inclusiv să permită importul mai rapid al formulei fabricate în străinătate. De obicei, 98% din formula pentru bebeluși consumată în SUA este produsă pe plan intern, potrivit oficialilor federali.

FDA lucrează cu Abbott pentru a remedia încălcările care au declanșat închiderea fabricii sale din Michigan, care produce Similac, EleCare și alte câteva formule de lapte praf de top.

Compania spune că produsele sale nu au fost legate direct de infecțiile bacteriene la copii, subliniind că probele genetice colectate din fabrica sa nu se potrivesc cu cele găsite la mai mulți sugari care s-au îmbolnăvit.

Compania din Chicago a declarat săptămâna aceasta că, în așteptarea aprobării FDA, ar putea reporni producția la fabrica sa în termen de două săptămâni. După aceea, ar fi nevoie de încă șase până la opt săptămâni înainte ca noile produse să ajungă pe rafturile magazinelor.

Dar chiar și atunci, experții avertizează că multe dintre problemele din industrie vor continua să restrângă livrările.

„Aceasta va fi o problemă și nu va dispărea cel puțin pentru o perioadă de câteva luni”, a spus Abrams.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Substanțele chimice veșnice’, absorbite prin piele în cantități alarmante

'Substanțele chimice veșnice', absorbite prin piele în cantități alarmante Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham aduce informații îngrijorătoare despre substanțele...

Rapperul american Kanye West, în vizită la Moscova

Rapperul american Kanye West, în vizită la Moscova Rapperul american Kanye West, care a stârnit în mod repetat polemici în Statele Unite, se află la...

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată Castelul Balmoral, refugiu scoțian al familiei regale din Marea Britanie încă din...

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime Botanistul criminalist Patricia Wiltshire a dezvăluit modul în care cunoștințele sale despre urzici au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.