X

Lista proiectelor de ajutor care vor beneficia de scutiri fiscale și vamale, extinsă

Lista proiectelor de ajutor care vor beneficia de scutiri fiscale și vamale, extinsă

Cabinetul de miniștri și-a modificat decizia privind modul de aplicare a scutirilor fiscale și vamale pentru implementarea proiectelor de asistență tehnică și investițională în curs, care fac obiectul tratatelor internaționale semnate de Moldova.

Modificările au fost efectuate ca urmare a lansării a 58 de noi proiecte de asistență externă în Moldova, a includerii de noi beneficiari și/sau executanți, precum și a eliminării din listă a 9 proiecte finalizate, după cum au confirmat donatorii și beneficiarii, potrivit infomarket.md.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Lista proiectelor și granturilor care beneficiază de scutiri fiscale și vamale este actualizată, deoarece scutirea fiscală este o condiție prealabilă pentru ca unii donatori să transfere beneficiarului avansul sau prima tranșă din grant.

Este vorba despre lista facilităților și a scutirilor la plata impozitului pe venit, a accizelor, a taxelor vamale, a taxelor pentru procedurile vamale, a taxelor pentru bunurile a căror utilizare poluează mediul, precum și de aplicarea scutirii de TVA cu drept de deducere pentru bunuri și servicii.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tags: ajutorMoldovascutiri fiscale
Externe