X

Lista SUA cu oficiali şi oameni de afaceri ruşi este amplă probabil cu scopul de a evita orice “întrebări specifice” (Pavel Şarikov)

Controversata listă cu oficiali şi oameni de afaceri ruşi care ar putea fi supuşi sancţiunilor publicată de ministerul american al finanţelor s-a dorit a fi una suficient de cuprinzătoare pentru a evita întrebările, a apreciat marţi pentru dpa expertul în relaţii ruso-americane Pavel Şarikov, de la Institutul pentru studii privind SUA şi Canada de la Moscova.

“Lista este foarte simplă”, ba chiar “ar putea fi alcătuită de un copil de 15 ani în 15 minute”, potrivit expertului.

În opinia sa, lista este amplă probabil cu scopul de a evita orice “întrebări specifice”. “Lista a fost prezentată înaintea discursului preşedintelui american Donald Trump privind Starea Uniunii astfel încât Trump să poată spune în general că SUA se ocupă de Rusia”, a spus Şarikov, potrivit agerpres.

Acesta a apreciat “foarte deranjant” faptul că pe ea figurează şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, despre care a subliniat că este “un membru al administraţiei care susţine dialogul între ţări”.

Citește și : Preşedintele israelian vizitează locul unde va fi construit un muzeu al Holocaustului în Grecia

Departamentul de Finanţe al SUA a publicat marţi o listă cu oficiali şi oameni de afaceri ruşi – în total, 210 persoane: 114 oficiali şi 96 oameni de afaceri – consideraţi ca făcând parte din cercul de persoane apropiate preşedintelui Vladimir Putin şi care ar putea fi supuşi sancţiunilor ca parte a represaliilor împotriva Moscovei pentru presupusul său amestec în ultimele alegeri prezidenţiale americane. Pe această listă de şapte pagini, care nu declanşează impunerea de sancţiuni imediate, figurează toţi cei 22 de miniştri ai guvernului rus, între care premierul Dmitri Medvedev şi şeful diplomaţiei Serghei Lavrov.

Tags: Donald TrumplistămoscovaoficialiPavel ŞarikovrusiaSUA
Categorii: Știrile zilei