Lituania a luat măsuri stricte de Paște! 15.000 maşini au fost întoarse din drum

Publicat:

Poliţia din Lituania a întors din drum în jur de 15.000 maşini în urma instalării de baraje în weekendul trecut pentru a impune respectarea interdicţiei de călătorie de Paşte, în cadrul eforturilor de a limita răspândirea noului coronavirus, relatează marţi Reuters, potrivit agerpres.

Poliţia a instalat 300 de baraje rutiere în afara oraşelor de vineri până luni.


Citește și: Preşedintele Israelului le dă 48 de ore lui Netanyahu și Gantz pentru formarea unui guvern

În jur de 100.000 de maşini au fost verificate şi au fost date 231 de amenzi de 500 de euro pentru încălcarea interdicţiei de circulaţie, a declarat comandantul poliţiei Renatas Pozela, în cadrul unei conferinţe de presă de marţi.

Interdicţia nu se aplică în cazul transporturilor de bunuri sau persoanelor care călătoresc din cauza unei urgenţe medicale sau a unui deces în familie, ori pentru a merge la locul de muncă.

“Un tânăr a spus poliţiei la un punct de control că vrea să livreze pizza, dar nu avea nicio pizza în maşină”, a spus Elanas Jablonskas, şeful poliţiei din oraşul Kaunas, în cadrul unei conferinţe de presă de sâmbătă.

Citește și: Tornadele DEVASTEAZĂ sudul Statelor Unite (VIDEO)! Cel puțin 32 de americani au murit!

“Un altul pretindea că locuieşte la o adresă aflată dincolo de barajul rutier, dar nu putea numi niciun magazin sau staţii de benzină din apropierea adresei menţionate”, a mai spus el.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că oamenii legii au reţinut şi câţiva şoferi în stare de ebrietate sau care erau căutaţi de poliţie în întreaga ţară, printre şi nişte suspecţi de jaf la o jumătate de oră după comiterea infracţiunii.

Micul stat baltic de 2,8 milioane de locuitori a înregistrat 1.070 de cazuri confirmate de COVID-19, între care 24 de decese.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tânăr irakian, reținut la Viena după dejucarea planului de atac împotriva lui Taylor Swift

Tânăr irakian, reținut la Viena după dejucarea planului de atac împotriva lui Taylor Swift Un irakian în vârstă de 18 ani a fost reținut la...

Kamala Harris nu are în vedere să impună un embargo armamentului destinat Israelului

Kamala Harris nu are în vedere să impună un embargo armamentului destinat Israelului Kamala Harris nu are în vedere să impună un embargo armamentului destinat...

Gardienii Revoluţiei din Iran şi-au dotat forţele navale cu noi rachete şi drone

Gardienii Revoluţiei din Iran şi-au dotat forţele navale cu noi rachete şi drone Gardienii Revoluţiei din Iran şi-au dotat forţele navale cu noi rachete şi...

Show pe cer. Când poate fi admirată ploaia de stele

Show pe cer. Când poate fi admirată ploaia de stele Perseidele, cea mai frumoasă ploaie de stele căzătoare a anului, revin în august. Amatorii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.