X

Lituania afirmă că nu constituie o ameninţare militară pentru statul vecin Belarus

Lituania a declarat că nu constituie o ameninţare militară pentru statul vecin Belarus, după ce preşedintele acestuia, Aleksandr Lukaşenko, a acuzat duminică NATO că masează forţe la graniţele de vest ale ţării, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Criza din Belarus este una politică, iar orice acuzaţie a conducerii belaruse despre un amestec al unor ţări străine sau despre ameninţări pe care le-ar reprezenta acestea constituie o încercare de a pasa vina şi de a-şi justifica propriile acţiuni’, a declarat ministrul apărării de la Vilnius, Raimundas Karoblis, pentru Reuters.

Citește și : Lukaşenko afirmă că Putin i-a promis ajutor pentru asigurarea securităţii Belarusului şi respinge medierea externă

Toate exerciţiile militare internaţionale din Lituania au loc conform unui calendar aprobat pe termen lung, a punctat el.

Lituania a găzduit manevre militare între 2-14 august, la care au luat parte 1.100 de soldaţi lituanieni, 200 americani şi 10 elicoptere militare americane venite din Polonia, a indicat un purtător de cuvânt al armatei.

El a precizat că nu mai sunt programate alte manevre în cursul lunii.

Potrivit şefului diplomaţiei lituaniene, Linas Linkevicius, afirmaţiile lui Lukaşenko despre o masare de forţe NATO ‘sunt o minciună’, fiind menite să ofere o scuză pentru a cere ajutorul Rusiei.

Amestecul Rusiei ar ‘distruge complet independenţa ţării. Lamentabil’, a scris ministrul lituanian pe Twitter.

Citește și : Reacţiile unor ţări arabe faţă de acordul EAU-Israel se lasă aşteptate

 

Tags: Aleksandr LukaşenkoLituaniaNATOPoloniaRaimundas KaroblisVilnius
Categorii: Diaspora