Lituania nu intenţionează să închidă alte puncte de trecere a frontierei cu Belarus

Publicat:

Lituania nu intenţionează deocamdată să închidă alte puncte de trecere a frontierei cu Belarus, în pofida prezenţei grupului paramilitar rus Wagner în această ţară, relatează dpa.

“Cu siguranţă nu va fi nicio decizie privind închiderea altor puncte de trecere a frontierei în viitorul apropiat”, a declarat marţi premierul Ingrida Simonyte pentru postul de radio public lituanian, potrivit agerpres.


Citește și : Spînu vrea un acord cu chinezii pentru zboruri directe spre Hong Kong

Cu toate acestea, ea a adăugat că planurile de urgenţă vor rămâne în vigoare atât timp cât ameninţările continuă.

Planurile prevăd câte şi care puncte de trecere a frontierei cu Belarus ar putea fi reduse – până la închidere, ceea ce ar urma să fie realizat în coordonare cu alte ţări, a mai spus ea.

Lituania, la fel ca Polonia şi Letonia, este îngrijorată în legătură cu activităţile grupului paramilitar rus Wagner în Belarus, ţară aliată Moscovei.

Trupele grupării ruse au ajuns în Belarus după ce mişcarea de revoltă a acestora împotriva conducerii de la Kremlin a eşuat.

Lituania a închis pe 18 august două puncte de trecere a frontierei, la Sumskas şi Tverecius.

După o întâlnire, luni, la Varşovia cu omologii săi din Polonia, Letonia şi Estonia, ministrul de interne lituanian Agne Bilotaite a anunţat că ministerul ei va propune închiderea altor două puncte de trecere a frontierei Lituaniei cu Belarus.

Miniştrii au cerut, de asemenea, retragerea imediată a mercenarilor ruşi ai grupării Wagner din Belarus.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.