Lituania relaxează restricțiile impuse magazinelor

Publicat:

Guvernul lituanian a relaxat o parte din restricţiile antiepidemice pentru a permite magazinelor care nu vând alimente sau medicamente să se redeschidă de luni, informează joi DPA, potrivit agerpres.

Saloanele de înfrumuseţare şi frizeriile vor fi de asemenea autorizate să primească din nou clienţi, dar trebuie să asigure că o suprafaţă de 20 de metri pătraţi este disponibilă pentru fiecare client sau doar câte o singură persoană este servită pe rând, a decis miercuri cabinetul de la Vilnius.


Citește și: India şi China au convenit să-şi retragă trupele din Himalaya

O altă cerinţă este ca suprafaţa de vânzare să nu depăşească 300 de metri pătraţi şi ca magazinele să aibă acces direct din stradă sau intrare separată.

Lituania, cu aproape 3 milioane de locuitori, se luptă cu un număr crescând de noi infecţii din toamnă. Ţinând cont de creşterea bruscă a cazurilor, guvernul a impus un lockdown la mijlocul lunii decembrie şi majoritatea magazinelor au fost de atunci închise.

Restricţiile privind contactele şi cele de circulaţie existente rămân în vigoare.

“Astăzi, sarcina noastră este să ne mişcăm dintr-un anumit punct şi să vedem cum mergem înainte”, a declarat prim-ministrul Ingrida Simonyte, potrivit agenţiei de presă BNS.

Ea a cerut populaţiei să se abţină să viziteze magazine sau furnizori de servicii dacă nu este necesar. “Încă trebuie să facem eforturi suplimentare de îmbunătăţire a situaţiei, să reducem numărul de cazuri şi să revenim mai repede la viaţa normală”, a adăugat ea.

Citește și: Larry Flynt A MURIT la 78 de ani

Aproape 188.000 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate de la începutul pandemiei în această ţară baltică, membră a UE, şi aproximativ 3.000 de persoane infectate au murit.

Din cauza restricţiilor stricte din decembrie, situaţia oarecum s-a ameliorat.

În ciuda scăderii accentuate a noilor infecţii, numărul pacienţilor cu coronavirus în spital este încă de cinci ori mai mare decât la începutul celui de-al doilea val de infecţii, potrivit unui raport guvernamental.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.