Lituania ridică unele restricţii impuse comercianţilor

Publicat:

Lituania a anunţat miercuri ridicarea anumitor restricţii impuse comercianţilor în urmă cu o lună pentru stoparea epidemiei de COVID-19, o relaxare explicată prin necesitatea de a susţine economia ţării, transmit AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Începând de joi dimineaţă, magazinele cu intrare directă din exterior vor putea să fie redeschise, la fel ca atelierele de reparaţii şi spălătoriile, însă contacul direct cu clientul nu trebuie să depăşească 20 de minute.


Citește și : Luxemburgul se dotează cu scanere radiologice pentru depistarea coronavirusului

Magazinele nealimentare din centrele comerciale, cluburile de sport şi restaurantele vor rămâne închise până la noi ordine.

Magazinele deschise vor trebui să limiteze numărul de clienţi în interior pentru a se păstra distanţa socială impusă, a subliniat premierul Saulius Skvernelis.

‘Acesta este un mic pas spre eliminarea restricţiilor în economie.Vom urmări situaţia îndeaproape’, le-a declarat el jurnaliştilor.

Lituania, ţară cu 2,8 milioane de locuitori, membră a zonei euro, a decis pe 16 martie închiderea tuturor magazinelor, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, ceea ce a contribuit la ţinerea sub control a epidemiei.

Citește și : Germania își anunță poziția în scandalul iscat între SUA și OMS

Şcolile şi universităţile ar urma să se redeschidă complet abia în septembrie.

Conform datelor comunicate miercuri, Lituania a înregistrat 1.091 cazuri de contaminare cu noul coronavirus, dintre care 29 de decese. Numărul cazurilor noi de infectare a coborât sub 50 în fiecare din ultimele zece zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.