LIVE VIDEO! Macron estimează un bilanţ DUR şi CRUD în insulele franceze din Caraibe. Doi oameni au fost ucişi de IRMA

Publicat:

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a estimat miercuri că bilanţul trecerii uraganului Irma “va fi dur şi crud”, cu victime, dar şi cu pagube materiale “considerabile” în insula franco-olandeză Saint-Martin şi în insula franceză Saint-Barthélémy, transmite AFP, potrivit gerpres.

Şeful statului francez a făcut această apreciere, cu o mină gravă, după ce a vizitat celula de criză activată la ministerul de Interne.


La puţin timp după aceea, autorităţile de la Paris au anunţat miercuri seara “cel puţin doi morţi şi doi răniţi grav” în cele două insule.

Statul major al Apărării Civile cubaneze a precizat tot miercuri că a declarat stare de alertă în provinciile estice – Guantanamo, Santiago de Cuba, Granma, Holguin, Las Tunas şi centrale – Camagüey, Ciego de Avila şi Villa Clara, în aşteptarea sosirii uraganului Irma în următoarele 48-72 de ore.

Conform AFP, această “fază de alertă” – care prevede, în cazul populaţiei aflate în cel mai mare pericol, evacuarea oamenilor în adăposturile puse la dispoziţie de autorităţi – precede nivelul maxim de alarmă, care instituie interzicerea totală a circulaţiei şi decuplarea preventivă a reţelelor electrice.

Pentru moment, regiunea capitalei Havana nu este inclusă în acest dispozitiv de alertă.

Uraganul Irma, de intensitate 5, maximă, se îndrepta miercuri după-amiaza spre Insulele Virgine britanice, “care vor fi afectate în această seară”, conform Meteo France.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.