X

Livrarea de avioane de luptă Ucrainei nu este o prioritate pentru Germania

Ministrul german al Apărării Boris Pistorius a declarat marţi că livrarea de avioane de luptă Ucrainei nu este o prioritate în acest moment, precizând că acest aspect va fi discutat cu siguranţă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Securizarea spaţiului aerian al Ucrainei este prioritatea, a declarat el la canalul de televiziune german ARD.

Citeşte şi: Ce poate învăța România de la R. Moldova și Iohannis de la Maia Sandu

“Doar atunci când cerul de deasupra Ucrainei va fi sigur în următoarele trei, patru luni, atunci se poate vorbi de următorii paşi”, a afirmat, de asemenea, ministrul german.

Problema livrării de avioane de luptă Ucrainei nu e acum cea mai urgentă, deşi e o discuţie care se poartă între aliaţi, urgent e să se livreze ce s-a promis deja, precum vehicule blindate şi tancuri, a declarat marţi dimineaţă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Citeşte şi: Putin a dezlănțuit armate private asupra Ucrainei – și un om ar putea deveni un rival periculos – Black News

Jens Stoltenberg a oferit acest răspuns când a fost întrebat înainte de o reuniune a Grupului de contact pentru Ucraina dacă pregăteşte o decizie unanimă a NATO privind livrarea de avioane de luptă Ucrainei, după cum a solicitat premierul polonez Mateusz Morawiecki la reuniunea Consiliului European de săptămâna trecută. 

Tags: avioaneBoris PistoriusgermaniaJens StoltenbergNATOucraina
Categorii: ExterneRăzboi in Ucraina