Liz Truss pleacă cu capul sus din Downing Street: ‘Urmează zile mai luminoase’ pentru britanici

Publicat:

Premierul britanic demisionar Liz Truss a declarat marţi, în ultimul ei discurs la Downing Street, că “zile mai luminoase” vor veni pentru Marea Britanie, urându-i în acelaşi timp succesorului ei Rishi Sunak mult succes, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

“Ţara noastră continuă să treacă printr-o furtună. Însă eu cred în Marea Britanie. Eu cred în poporul britanic. Şi ştiu că urmează zile mai luminoase”, a spus Liz Truss, înainte de a merge să se întâlnească cu regele Charles al III-lea pentru a-i prezenta oficial demisia.


Citeşte şi: Preşedintele german face o vizită surpriză la Kiev – Black News

Truss i-a urat succes lui Rishi Sunak, succesorul ei în funcţia de premier, şi a subliniat ca încă mai crede într-o mare creştere economică şi o reducere a impozitelor, proiecte pe care a încercat să le pună în aplicare în timpul mandatului său de 44 de zile în fruntea guvernului britanic.

“Îi doresc mult succes lui Rishi Sunak pentru binele ţării noastre”, a spus ea în faţa reşedinţei premierului din Downing Street.

Citeşte şi: Zelenski: Sentimentul de înfrângere devine tot mai puternic în Rusia – Black News

“Sunt mai convinsă ca oricând că trebuie să fim îndrăzneţi şi să înfruntăm provocările care ne aşteaptă”, a mai spus Truss, subliniind că “Ucraina trebuie mai mult ca oricând să fie susţinută”.

“Nu avem curaj nu pentru că este greu, ci este greu pentru că nu avem curaj”, a afirmat ea, citându-l pe filosoful Seneca.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

VIDEO – Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: ‘Un distrus bătrân, un morman de gunoi’

VIDEO - Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: 'Un distrus bătrân, un morman de gunoi' Donald Trump îl jigneşte în trecere, catalogându-l drept ”o...

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.