X

Liz Truss pleacă cu capul sus din Downing Street: ‘Urmează zile mai luminoase’ pentru britanici

Premierul britanic demisionar Liz Truss a declarat marţi, în ultimul ei discurs la Downing Street, că “zile mai luminoase” vor veni pentru Marea Britanie, urându-i în acelaşi timp succesorului ei Rishi Sunak mult succes, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

“Ţara noastră continuă să treacă printr-o furtună. Însă eu cred în Marea Britanie. Eu cred în poporul britanic. Şi ştiu că urmează zile mai luminoase”, a spus Liz Truss, înainte de a merge să se întâlnească cu regele Charles al III-lea pentru a-i prezenta oficial demisia.

Citeşte şi: Preşedintele german face o vizită surpriză la Kiev – Black News

Truss i-a urat succes lui Rishi Sunak, succesorul ei în funcţia de premier, şi a subliniat ca încă mai crede într-o mare creştere economică şi o reducere a impozitelor, proiecte pe care a încercat să le pună în aplicare în timpul mandatului său de 44 de zile în fruntea guvernului britanic.

“Îi doresc mult succes lui Rishi Sunak pentru binele ţării noastre”, a spus ea în faţa reşedinţei premierului din Downing Street.

Citeşte şi: Zelenski: Sentimentul de înfrângere devine tot mai puternic în Rusia – Black News

“Sunt mai convinsă ca oricând că trebuie să fim îndrăzneţi şi să înfruntăm provocările care ne aşteaptă”, a mai spus Truss, subliniind că “Ucraina trebuie mai mult ca oricând să fie susţinută”.

“Nu avem curaj nu pentru că este greu, ci este greu pentru că nu avem curaj”, a afirmat ea, citându-l pe filosoful Seneca.

Tags: Downing StreetLiz Trussmarea britanieRegele Charles al III-leaRishi Sunak
Categorii: Externe