Liz Truss şi-a anulat interviul de la BBC

Publicat:

Liz Truss, candidata cotată de sondaje cu prima şansă la obţinerea conducerii Partidului Conservator britanic, şi-a anulat un interviu important cu jurnalistul politic Nick Robinson de la BBC, transmite dpa, potrivit agerpres.

Interviul urma să fie difuzat marţi, dar Truss a informat postul că “nu mai are timp”, a anunţat BBC News luni, printr-un mesaj pe Twitter.


Citeşte şi: Reactorul nuclear EPR finlandez Olkiluoto-3 a fost decontectat de la reţea din cauza unei probleme neidentificate a turbinei – Black News

“Regretăm că nu a fost posibil să facem un interviu aprofundat cu ambii candidaţi, deşi ajunsesem la un acord în acest sens”, a adăugat într-un alt mesaj echipa de presă implicată.

Rishi Sunak, celălalt candidat la funcţia în Partidul Conservator – care implică şi preluarea postului de prim-ministru – a fost deja intervievat de Robinson luna aceasta.

Jurnalistul a scris pe Twitter: “Am fost încântat să asigur un interviu aprofundat cu @trussliz la BBC1. Sunt dezamăgit şi frustrat că a fost anulat”.

O sursă din echipa de campanie a politicienei a afirmat că aceasta nu mai acordă interviul deoarece se concentrează pe câştigarea a cât mai multor voturi şi pe pregătirile pentru guvernare.

Citeşte şi: Rusia a trimis o baterie de rachete antiaeriene S-300 din Siria în apropiere de Crimeea – Black News

Truss, care în prezent este ministru de externe, a fost acuzată de echipa lui Sunak că se eschivează de la atenţia acestuia şi a opoziţiei laburiste. “Analiza corespunzătoare a candidaţilor este importantă pentru ca publicul să ştie ce oferă aceştia. Evitarea acestei analize sugerează fie că Truss nu are niciun plan, fie că planul ei nu răspunde la problemele cu care ne vom confrunta la iarnă”; a spus un asistent de campanie al fostului ministru de finanţe.

La rândul său, ministrul fără portofoliu Conor McGinn din guvernul alternativ laburist a afirmat că “publicul britanic nu are un cuvânt de spus în alegerea noului prim-ministru conservator, iar acum se pare că Liz Truss vrea să evite complet orice atenţie din partea publicului. Oamenii vor ajunge pe bună dreptate la concluzia că nu doreşte să răspundă la întrebări despre planurile ei pentru ţară deoarece pur şi simplu nu are niciun răspuns serios la marile probleme cu care se confruntă ţara noastră. Doar laburiştii pot oferi noul început de care are nevoie ţara”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.