X

Lobby intens. Ministrul de externe turc, a treia vizită în Germania în decurs de numai două luni

Ministrul afacerilor externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, este aşteptat să sosească marţi în Germania, pentru a treia sa vizită oficială în numai două luni în această ţară şi prima după ce jurnalistul german de origine turcă Deniz Yucel a fost eliberat dintr-o închisoare din Turcia, informează dpa, potrivit agerpres.

Diplomatul turc este aşteptat să aibă marţi o întrevedere cu omologul său german Sigmar Gabriel şi să participe miercuri la cel mai mare târg de turism din lume, Târgul de Turism de la Berlin (ITB), a anunţat săptămâna trecută Ministerul de Externe al Turciei.

Citeşte şi: ‘Ochii din cer’ văd tot. Coreea de Nord şi-a reluat producţia de plutoniu

Berlinul şi Ankara încearcă să-şi repare relaţiile tensionate după eliberarea lui Yucel, corespondentul Die Welt în Turcia.

Această vizită survine, de asemenea, la o zi după ce Turcia i-a cerut Germaniei să-l aresteze şi extrădeze pe Saleh Muslim, un lider politic kurd sirian.

Turcia îl acuză pe Muslim, care este aşteptat să participe la o demonstraţie în timpul weekendului, la Berlin, împotriva ofensivei militare a Ankarei în enclava kurdă Afrine, că este ”terorist”.

Cavusoglu a fost înainte de aceasta în Germania pentru a participa la Conferinţa de Securitate de la Munchen. În ianuarie, el l-a vizitat pe Gabriel acasă la acesta, în oraşul Goslar, în districtul central Harz.

În 2016, Turcia s-a confruntat cu o reducere puternică a numărului de turişti europeni, în special germani, ca urmare a atacurilor teroriste, loviturii de stat eşuate din 2016 şi relaţiilor bilaterale tensionate.

Potrivit Berlinului, patru dintre cetăţenii săi sunt încă în arest în Turcia din raţiuni politice.

Citeşte şi: Un deputat rus propune pedeapsa cu moartea pentru străinii care ‘se bagă’ în alegerile din Rusia

Ankara cere ca Berlinul să renunţe la avertizările de călătorie în vigoare pentru Turcia.

Târgul ITB se derulează începând din această miercuri până la 11 martie. Ministrul turismului al Turciei, Numan Kurtulmus, este de asemenea aşteptat să participe la acest târg.

Tags: ankaraberlinDeniz YucelgermaniaMevlut CavusogluSaleh MuslimSigmar GabrielTârgul de Turism de la Berlin (ITB)turcia
Categorii: Diaspora