Locuitorii Atenei, sfătuiţi să evite încălzirea cu lemne, principala cauză a creşterii poluării atmosferice

Publicat:

Societatea elenă de luptă împotriva cancerului a avertizat joi autorităţile şi cetăţenii în legătură cu utilizarea sobelor şi a şemineelor pe lemne, mai ales la Atena, care reprezintă principala cauză a “creşterea poluării aerului”, şi a cerut oprirea încălzirii cu lemne în capitală care, potrivit acesteia, distruge “sănătatea” locuitorilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

În ultimele zile, capitala Greciei a fost lovită de un val de aer rece, ninsori abundente au căzut pe munţii din jur, iar fumul de la sobele şi şemineele pe lemne a acoperit periferia Atenei.


Citește și : Trump, autorizat să folosească bugetul Pentagonului pentru construcţia zidului de la frontiera cu Mexicul

 

“Opriţi folosirea sobelor pe lemne pentru a vă putea proteja propria sănătate şi sănătatea celorlalţi”, a cerut societatea elenă de luptă împotriva cancerului, într-o scrisoare deschisă către guvern, parlamentari şi cetăţeni.

Poluarea atmosferică din cauza încălzirii cu lemne este foarte frecventă “în oraşele care nu sunt bine aerisite precum Atena”, a explicat societatea, care a reamintit că încălzirea cu lemne determină “emisii de particule periculoase care se află la originea multor boli şi cresc cazurile de cancer”.

Poluarea aerului, mai ales în timpul verii, este o problemă cronică în Atena, un oraş cu 4 milioane de locuitori, cu suburbiile sale mari, înconjurată de munţi şi cu puţin spaţiu verde.

Dezvoltarea imobiliară fără un plan precis a încurajat construcţia a numeroase apartamente cu şeminee înainte de criza economică din 2010. În timpul recesiunii, utilizarea frecventă a încălzirii cu lemne, mai ieftină decât încălzirea centrală utilizată la scară largă în ţară, a determinat creşterea poluării în timpul iernii.

În urma avertismentului venit din partea societăţii de luptă împotriva cancerului, Ministrul Energiei şi Mediului a declarat că este gata să studieze problema în cooperare cu Ministerul Sănătăţii, potrivit unei surse ministeriale.

Citește și : Explozie raportată la vulcanul Popocatepetl din Mexic

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani Un proiect de lege care ar permite căsătoria fetelor...

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.