X

Locuitorii au votat pentru unirea satului Floreni cu orașul Sîngera

Locuitorii au votat pentru unirea satului Floreni cu orașul Sîngera

Listele de subscripție pentru inițierea procesului de amalgamare voluntară a satului Floreni, raionul Anenii Noi cu orașul Sîngera, municipiul Chișinău, au fost verificate de Comisia Electoral Centrală (CEC). Astfel, în cadrul ședinței din 9 aprilie, autoritatea electorală a constatat că au fost întrunite cerințele privind subiectul inițierii procesului de amalgamare voluntară, însă acesta este numai primul pas în acest parcurs.

CEC, în cadrul ședinței de astăzi, 9 aprilie, anunță că a recepționat spre verificare 58 de liste de subscripție cu 1.632 de semnături ale susținătorilor, numeric declarate de membrii grupului de inițiativă pe propria răspundere. Urmare a verificării dosarelor, CEC a stabilit că 1.420 semnături sunt valabile, potrivit agora.md.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Astfel, Comisia a constatat că au fost întrunite cerințele privind subiectul inițierii procesului de amalgamare voluntară. A fost respectată, inclusiv, și condiția ca propunerea să fie înaintată din partea a 10% din numărul cetățenilor cu drept de vot care domiciliază în unitatea administrativ-teritorială respectivă, fiind întrunite condițiile prevăzute de lege.

Precizăm că pentru întrunirea condițiilor prevăzute de Legea nr. 225/2023 cu privire la amalgamarea voluntară a unităților administrativ-teritoriale, grupul de inițiativă urma să colecteze cel puțin 330 de semnături din numărul total de 3.294 de alegători la data înregistrării grupului de inițiativă, ceea ce constituie 10% din numărul cetățenilor cu drept de vot care domiciliază în satul Floreni, raionul Anenii Noi.

Mai mult, în cadrul ședinței de azi CEC a constat că sunt suficiente semnături pentru inițierea procesului de amalgamare. Însă, după acest acord urmează o procedură mai amplă, conform unei metodologii elaborate și aplicate de Cancelaria de Stat.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Tags: amalgamareFloreniSîngera
Diverse