Locuitorii din Buiucani au depus o petiţie la Primărie – VIDEO

Publicat:

Locuitorii din Buiucani au depus o petiţie la Primărie

Mai mulţi cetățeni din sectorul Buiucani al Chişinăului au mers astăzi cu o petiţie la Primărie pentru a stopa vânzarea unui teren public.

Lotul se află chiar lângă un spaţiu de joacă și o parcare, iar locuitorii din preajmă îl vor un spaţiu public, verde. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi a consiliului municipal, motivându-se că ar fi vorba de o eroare tehnică, transmite Tvr Moldova.


Terenul propus spre vânzare se află pe strada Nicolae Costin şi ar putea deveni un spaţiu verde în mijlocul a şapte clădiri.

DANIELA DANILOVA jurnalist TVR MOLDOVA: „Chiar în preajma acestei porţiuni de pământ atât de disputate se află un teren de joacă, dar și o parcare. Locuitorii din preajmă spun că ridicarea aici a unui bloc de locuinţe ar putea pune în pericol viaţa copiilor şi s-ar distruge una dintre puţinele zone verzi”.

„Dimineaţă când plecăm cu copiii la şcoală, la grădiniţă, e foarte dificil să ieşim din curte. Ne ia vreo 20-30 de minute până ieşim din curte. Adică deja e înăduşitor”.

Citeşte şi: Adrian Albu spune că guvernul de la Chişinău ‘face afaceri’ cu românizarea R.Moldova

Locatarii au mers la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău pentru a cere excluderea proiectului de vânzare de pe ordinea de zi.

RODION GAVRILOI administrator de condominiu: „Pe acest teren cândva s-a început o construcţie ilegală. În urma unei decizii judecătoreşti, Primăria a demolat această construcţie şi a adus pământ. Acest pământ, pe timp de ploi, din cauza alunecărilor de teren, a surpat peretele care este chiar în ograda noastră, a distrus maşinile din ograda noastră. Şi noi nu am vrea să se repete această istorie. Noi avem alternativă. Noi suntem gata să investim în acest teren, să punem bănci, urne, leagăne…”.

ELENA NOFIT locatar, activist civic: „Datorită existenţei acestui spaţiu, locuitorii au lumină în geam, au un spaţiu unde să-şi poată petrece timpul, copiii au siguranţă. Vrem foarte mult să locuim în zone verzi, nu vrem să fim un nou complex asfaltat”.

RUSLAN VERBIŢCHI consilier PLDM, CMC: „O să cer personal să fie scoasă de pe ordinea de zi. Noi ne-am documentat, ştim problema”.

Proiectul a fost exclus de pe ordinea de zi, la iniţiativa autorului – Direcţia Arhitectură, Urbanism şi Relaţii Funciare.

Locuitorii din Buiucani au depus o petiţie la Primărie

DUMITRU IVANOV consilier PAS, CMC: „Mie îmi era interesant care a fost raţionamentul elaborării şi punerii pe ordinea de zi a acestui proiect de decizie?”.

ADRIAN TALMACI secretar, Consiliul Municipal Chişinău: „În procesul elaborării pot fi depistate anumite erori în cazul dat nu este exclus că mai sunt necesare anumite acţiuni privind lotul respectiv”.

„Oamenii îşi apără drepturile lor legale – iată aşa trebuie să vorbiţi, dar nu „erori tehnice”…”.

Reprezentanţii Direcţiei Arhitectură nu au răspuns la apel pentru a ne oferi explicaţii iar Primăria a confirmat că includerea proiectului pe ordinea de zi a fost o eroare tehnică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Natalia Trofim, noul membru al Curții de Conturi

Natalia Trofim, noul membru al Curții de Conturi Parlamentul a numit un nou membru al Curții de Conturi. Deputații au aprobat numirea Nataliei Trofim în...

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul R.Moldova și Guvernul R.Lituania privind cooperarea tehnică și financiară

Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul R.Moldova și Guvernul R.Lituania privind cooperarea tehnică și financiară Parlamentul a ratificat Acordul  dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul...

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții Premierul Dorin Recean a dezmințit falsurile răspândite ,,tot mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.