Locuitorii din Mariupol sunt tratați ca pe niște ‘sclavi’ și ‘scuturi umane’ – oficial ucrainean

Publicat:

Un oficial ucrainean îi acuză pe ruși că îi tratează pe locuitorii din Mariupol ca pe niște “sclavi” și “scuturi umane” , informează mediafax.

Petro Andriushchenko, un consilier al primarului din Mariupol, a scris pe Telegram că “ocupanții” au anunțat că vor fi oferite provizii umanitare doar persoanelor cu dizabilități.


Citește și : Coreea de Nord a tras iar cu tunurile şi îngrijorează Seulul

Toți ceilalți locuitori aflați încă în orașul bombardat vor trebui să “supraviețuiască cum pot”, a declarat dl Andriushchenko, aflat în afara Mariupolului, anunță Sky News.

Orașul a luptat săptămâni întregi împotriva forțelor Moscovei, în ciuda faptului că a fost atacat la greu și că civilii au trăit în condiții îngrozitoare, dar a căzut în cele din urmă luna trecută.

De asemenea, Andriushchenko a afirmat că ocupanți ruși intenționează să distrugă toate clădirile avariate ale orașului până la 1 septembrie.

Citește și : Michelle Bachelet nu mai vrea să fie Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului

“Pas cu pas, Rusia și autoritățile de ocupație vor începe să își anunțe adevăratele planuri în Mariupol … locuitorii orașului … sunt tratați ca niște sclavi și ca un scut uman”, a declarat el.

Sky News nu poate verifica în mod independent afirmațiile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Turcia poate contribui la o încheiere echitabilă a războiului în Ucraina, i-a transmis Erdogan lui Putin la Astana

Turcia poate contribui la o încheiere echitabilă a războiului în Ucraina, i-a transmis Erdogan lui Putin la Astana Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a transmis...

Cel puţin 110 prizonieri de război ucraineni, executaţi de Rusia (Kiev)

Cel puţin 110 prizonieri de război ucraineni, executaţi de Rusia (Kiev) Cel puţin 110 prizonieri de război ucraineni au fost executaţi în timp ce se...

AIEA cere încetarea atacurilor cu drone la centrala Zaporojie după ce Rusia a informat că 8 angajaţi au fost răniţi

AIEA cere încetarea atacurilor cu drone la centrala Zaporojie după ce Rusia a informat că 8 angajaţi au fost răniţi Atacurile cu drone ce au...

Rusia a ratat ultima șansă de a da o lovitură decisivă Ucrainei în acest război (analist militar)

Rusia a ratat ultima șansă de a da o lovitură decisivă Ucrainei în acest război (analist militar) Rusia a ratat ocazia de a călca Ucraina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.