Locuitorii din New Orleans NU mai au voie să iasă din case

Publicat:

Oraşul american New Orleans s-a aflat marţi seară sub stare de asediu, la aproape două zile după ce uraganul Ida a lovit coasta statului Louisiana, eveniment survenit la exact 16 ani de la uraganul Katrina, care a lăsat în urmă peste 1.800 de morţi, relatează AFP miercuri, potrivit agerpres.

Patru decese au fost confirmate, iar echipele de salvare îi caută pe cei rămaşi izolaţi de furtuna violentă. Apele care se retrag încep să dezvăluie amploarea daunelor de-a lungul coastei americane a Golfului Mexic.


Citeşte şi: 32 de oameni au murit într-un accident rutier în Peru – Black News

Un bărbat este dat dispărut şi se pare că ar fi fost ucis de un aligator.

Primarul oraşului, LaToya Cantrell, a indicat pe Twitter că a emis un ordin prin care a fost impusă populaţiei interdicţia de a ieşi din case în cursul nopţii în New Orleans, mare parte din localitate fiind în continuare privată de electricitate.

Imaginile cu oameni scoşi din maşini înconjurate de ape şi cu locuinţe distruse circulă pe reţelele sociale, însă daunele suferite de New Orleans au fost limitate.

O persoană şi-a pierdut viaţa după căderea unui copac în Prairieville. O altă persoană a murit în timp ce încerca să se deplaseze cu maşina în mijlocul apelor, la 95 de kilometri sud-est de New Orleans, au indicat autorităţile.

Potrivit paginii de internet care monitorizează penele de curent din Statele Unite, PowerOutage.us, Ida a lăsat fără curent electric peste un milion de gospodării din Louisiana. Alimentarea cu energie electrică nu era încă restabilită în mare parte dintre acestea marţi seara.

Furnizorul de energie electrică Entergy a anunţat marţi dimineaţă că alimentarea ar putea fi restabilită miercuri, potrivit New Orleans Times-Picayune. Clienţii prioritari vor fi probabil spitalele, dintre care multe trebuie să facă faţă unui aflux de pacienţi cu COVID-19, dar şi staţiile de epurare şi alte centre de tratare a apei, a relatat publicaţia.

În Mississippi, stat afectat de ploi torenţiale, prăbuşirea unui drum a provocat decesul a două persoane şi rănirea altor zece, dintre care trei sunt în stare gravă, a anunţat poliţia.

Bilanţul victimelor se preconizează că va creşte, după cum a avertizat marţi viceguvernatorul statului Louisiana, Billy Nungesser, cu precădere în zonele de coastă afectate direct de uraganul Ida.

Preşedintele Joe Biden a declarat stare de dezastru major în Louisiana şi Mississippi, ceea ce a permis accesul acestor state la ajutoare federale.

32 de oameni au murit într-un accident rutier în Peru – Black News

Ida, care a devenit în prezent depresiune tropicală, se deplasează spre nord-est, ameninţând văile din Tennessee şi Ohio.

Oamenii de ştiinţă au avertizat cu privire la o intensificare a activităţii ciclonice pe fondul încălzirii suprafeţei oceanelor din cauza schimbărilor climatice, ceea ce reprezintă o ameninţare din ce în ce mai mare pentru comunităţile costiere din întreaga lume. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat

VIDEO - Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat Dacă vă temeți că nu beți suficientă...

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.