X

Locuri alocate greșit în Parlament, în Lesotho, după alegeri. Se cere amânarea primei ședințe

Autoritățile electorale din Lesotho au declarat că au alocat în mod incorect locurile în parlament după alegerile din 7 octombrie și solicită instanței supreme să anuleze alocările și să oprească prima ședință a legislativului, transmite Reuters, informează mediafax.

Sâmbătă, Comisia Electorală Independentă a cerut Curții Constituționale un ordin prin care să „revizuiască, să corecteze și să anuleze” alocarea locurilor prin reprezentare proporțională.

Citește și : Biden a declarat că intenţionează să candideze pentru un al doilea mandat în 2024, dar nu a luat încă o decizie oficială

Aceasta a anunțat că Partidului Congresul Democrat i s-au atribuit în mod eronat 11 locuri compensatorii în loc de opt, în timp ce Alianței Democraților i-au fost alocate în mod greșit trei locuri compensatorii în loc de două.

Comisia Electorală dorește, de asemenea, ca instanța să amâne ședința Parlamentului, programată să aibă loc marți, până când instanța se va pronunța asupra alocării locurilor.

Partidul Revoluția pentru Prosperitate a obținut cele mai multe locuri la scrutinul din această lună, dar nu are majoritate în parlamentul de 120 de locuri al regatului din Africa. Săptămâna trecută, partidul a ajuns la un acord pentru a forma un guvern de coaliție cu alte două partide.

Citește și : Zelenski acuză Rusia că întârzie ‘în mod deliberat’ trecerea navelor încărcate cu cereale ucrainene

În adunarea națională din Lesotho, 80 de locuri sunt câștigate prin vot „uninominal”, iar restul sunt alocate prin reprezentare proporțională.

Tags: africaalegeriLesothoparlament
Categorii: Știrile zilei