X

Londra așteaptă ca SUA să continue respectarea mijloacelor mass-media

Marea Britanie aşteaptă ca Statele Unite să continue tradiţia de protejare a libertăţilor mass-media, a declarat joi ministrul de externe britanic Dominic Raab, când a fost întrebat despre protestele declanşate de moartea afro-americanului George Floyd în timpul reţinerii sale de către patru poliţişti albi, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Deşi demonstraţiile au fost în mare parte paşnice, poliţia a folosit forţa în unele oraşe împotriva jurnaliştilor şi protestatarilor, iar protestatarii s-au ciocnit cu poliţia.

Citește și: George Floyd fusese INFECTAT cu coronavirus

Întrebat în timpul unui interviu la Sky News dacă el condamnă violenţa poliţienească din Statele Unite, Raab a declarat că “oricine a văzut înregistrarea modului în care a fost tratat George Floyd ar fi fost mişcat şi tulburat ca mine şi cred că văzând protestele şi violenţa este foarte dureros”.

“Vreau să văd cum America este din nou unită (…). Menţionaţi libertăţile mass-media şi libertăţile jurnalistice, desigur că Statele Unite au o bună tradiţie de a proteja toate aceste lucruri şi da, aşteptăm ca ele să continue”.

Citește și: ATAC cu cuțitul într-o școală din China (VIDEO)! 40 de oameni au fost răniți

Tags: Dominic RaabGeorge Floydmarea britaniemass-mediapresaSUA
Categorii: Știrile zilei