X

Londra : Bilanţul final al persoanelor decedate în incendiul din Grenfell Tower a ajuns la 71

Bilanţul final al persoanelor decedate în incendiul devastator care a afectat blocul Grenfell Tower din Londra este de 71, în timp ce 223 de oameni au supravieţuit, a anunţat joi poliţia metropolitană, după ce anterior se crezuse că numărul victimelor a fost de 80, transmite agerpres .

Legiştii i-au identificat oficial pe cei 70 de oameni care şi-au pierdut viaţa în tragedie, un copil înregistrat ca născut mort în spital pe 24 iunie, ziua incendiului, fiind cea de-a 71-a victimă, a precizat poliţia.

‘Poliţia consideră acum că toţi cei care au murit în incendiu au fost găsiţi şi identificaţi’ se spune într-un comunicat.

Citește și : Luare de ostatici la Madrid. Un bărbat a încercat să jefuiască o bancă din centrul capitalei spaniole

‘Echipe de specialişti care au lucrat în interiorul Grenfell Tower şi legiştii au împins dincolo de limite ceea ce este posibil din punct de vedere ştiinţific pentru a identifica persoanele’, a subliniat comandantul Stuart Cundy.

‘Complexitatea eforturilor noastre de a-i recupera şi identifica pe toţi cei care au murit, dar şi pe toţi cei care au scăpat în acea noapte nu poate fi subestimată’, a adăugat el.

‘Ancheta noastră penală continuă şi suntem hotărâţi să facem tot ce putem pentru a găsi răspunsurile pe care atât de mulţi oameni le caută cu disperare’, a adăugat responsabilul poliţiei londoneze.

Conform anchetei din primele zile de după incendiu, acesta s-a declanşat de la congelatorul unui frigider şi s-a extins rapid la învelişul exterior al blocului-turn cu 24 de etaje.

Într-o vastă operaţiune de verificare a 600 de imobile cu izolaţie similară celei de la Grenfell Tower, acuzată că a contribuit la propagarea rapidă a focului, toate cele 137 de clădiri inspectate în prima fază au fost declarate neconforme cu normele antiincendiu.

Premierul britanic Theresa May a numit în septembrie un fost judecător al Curţii de Apel la conducerea anchetei publice cu privire la acest dezastru. Martin Moore-Bick a promis atunci să examineze ‘cauza sau cauzele imediate la incendiului şi căile prin care el s-a propagat’, precum şi reacţia autorităţilor naţionale şi locale şi a pompierilor.

Tags: Grenfell TowerincendiulondraStuart CundyTheresa Maytragedie
Categorii: Diaspora