Londra cere acces la programele europene de cercetare

Publicat:

Marea Britanie cere luni ca Bruxelles-ul să deblocheze accesul la programele europene de cercetare ştiinţifică pentru cercetătorii britanici, aşa cum este prevăzut în acordul comercial post-Brexit, informează AFP, potrivit agerpres.

Acesta este mesajul pe care urmează să îl transmită secretarul de stat britanic pentru Europa, Leo Docherty, cu ocazia Adunării Parlamentare de parteneriat dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit, care are loc luni la Londra.


Citeşte şi: Putin ŞTIE! Cablurile submarine sunt călcâiul lui Ahile al Occidentului – Black News

Acest forum reuneşte membri ai parlamentului european şi ai celui britanic şi are misiunea de a monitoriza aplicarea acordului de comerţ şi cooperare care stabileşte regulile în relaţiile dintre cele două părţi după Brexit.

“Participarea Regatului Unit ar fi un câştig pentru Regatul Unit şi UE, dar Regatul Unit nu poate aştepta mai mult”, va susţine Docherty, conform unor extrase din discursul său care au fost transmise presei.

“Abordarea europeană duce la o incertitudine intolerabilă pentru cercetătorii noştri şi companiile noastre”, va insista oficialul britanic.

Citeşte şi: SUA: Ce trebuie ştiut despre ‘midterms’ – Black News

Londra consideră că această întârzierea constitue o încălcare a acordului post-Brexit şi a iniţiat consultări oficiale cu Bruxelles-ul, conform prevederilor acordului privind soluţionarea litigiilor.

Pe de altă parte, în discursul său, Leo Docherty va lăuda cooperarea dintre UE şi Marea Britanie în modul de reacţie la războiul lansat de Rusia în Ucraina. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.