Londra cere ajutorul Vietnamului pentru identificarea unor victime din ‘camionul morții’

Publicat:

Marea Britanie a trimis dosarele a patru cadavre, solicitând Vietnamului asistență pentru identificarea a patru dintre cele 39 de persoane găsite moarte săptămâna trecută într-un camion în comitatul britanic Essex, a anunţat luni Guvernul vietnamez, potrivit Reuters, transmite și mediafax.

Site-ul guvernului vietnamez l-a citat pe ministrul adjunct de Externe, Bui Thanh Son, care a declarat că Ministerul Securității Publice a primit dosarele pentru patru persoane din partea Marii Britanii, în căutarea „coordonării cercetării”.


Citeşte şi: Alberto Fernandez a câştigat alegerile prezidenţiale din Argentina

Son a declarat: „Ministerul Afacerilor Externe elaborează dosare cu posibile victime, dar până în prezent nu au existat motive de confirmare a cetăţenilor vietnamezi în rândul victimelor.”

Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, originar din Irlanda de Nord, a fost arestat miercuri la scurt timp după ce cadavrele au fost descoperite. El va fi prezentat luni instanței, fiind acuzat de crimă, complicitate la trafic de persoane și spălare de bani.

Alte trei persoane au fost reținute în acest caz, fiind suspectate de crimă și trafic de persoane.

Autoritățile britanice colaborează cu cele vietnameze pentru identificarea victimelor, însă nu au fost publicate oficial informații despre identitatea sau naționalitatea niciuneia dintre victime.

Citeşte şi: Scandal sexual în Congresul american! O democrată este forţată să demisioneze – VIDEO

Forțele de ordine din comitatul britanic Essex au anunțat miercuri descoperirea a 39 de cadavre umane în interiorul unui container al unui camion în Essex. Inițial, autoritățile britanice au bănuit că migranții găsiți morți în camion erau de origine chineză, însă ulterior au ajuns la concluzia că aceștia ar putea fi vietnamezi. Un preot catolic din Vietnam a declarat pentru Reuters că bănuiește că cele mai multe dintre victime sunt vietnamezi.

Poliția britanică a informat că foarte puține dintre victime aveau asupra lor acte de identitate și speră să identifice cadavrele cu ajutorul analizelor ADN.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.