Londra cere G7 să-şi accelereze ajutorul militar pentru Ucraina pentru a-i oferi un ‘avantaj decisiv’

Publicat:

Premierul britanic Rishi Sunak face apel la aliaţii săi din G7, care urmează să se reunească vineri prin videoconferinţă cu ocazia împlinirii unui an de la invazia rusă, să furnizeze mai repede artilerie armatei ucrainene şi să îi ofere acesteia arme cu rază mai lungă de acţiune, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Pentru ca Ucraina să câştige acest război – şi pentru ca acea zi să vină cât mai repede – ea trebuie să obţină un avantaj decisiv pe câmpul de luptă”, ar urma să declare în cadrul reuniunii liderul conservator britanic, conform serviciilor sale.


Citeşte şi: Adunarea Generală a ONU cere retragerea Rusiei din Ucraina – Black News

“În loc să adoptăm o abordare progresivă, prioritatea noastră trebuie să fie să acţionăm mai repede în privinţa artileriei, blindatelor şi apărării antiaeriene”, ar urma să mai afirme el.

Rishi Sunak, care va ţine un minut de reculegere la Downing Street alături de militari ucraineni, va pleda pe lângă liderii G7 în favoarea livrărilor “de arme cu rază mai lungă de acţiune”.

Conform Downing Street, după ce a anunţat că va instrui piloţi de avioane de vânătoare ucraineni, el “îşi va reitera propunerea de sprijin din partea Marii Britanii pentru ţările capabile să furnizeze avioane Ucrainei pentru a o ajuta cât mai repede în acest conflict”.

Citeşte şi: Zelenski recunoaşte că situaţia militară din sudul Ucrainei este destul de periculoasă – Black News

Marea Britanie, prima ţară care a promis tancuri grele Kievului, a deschis posibilitatea de a livra Ucrainei avioane la normele NATO, însă a precizat că instruirea piloţilor ar dura până la trei ani.

Armata ucraineană dispune de aparate de zbor de concepţie sovietică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

PPE, S&D şi Renew susțin alegerea Ursulei von Der Leyen la conducerea Comisiei Europene

PPE, S&D şi Renew susțin alegerea Ursulei von Der Leyen la conducerea Comisiei Europene Strasbourg - Trimisul special al AGERPRES, Tudor Martalogu, transmite: Reprezentanţii grupurilor PPE,...

VIDEO// Șoșoacă scoasă afară de la ședința Parlamentului European

VIDEO// Șoșoacă scoasă afară de la ședința Parlamentului European Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut, astăzi, scoaterea europarlamentarului român Diana Șoșoacă din plenul...

Incendiu devastator la Nisa. Șapte morți între care trei copii

Incendiu devastator la Nisa. Șapte morți între care trei copii Trei copii şi un adolescent se numără printre victimele unui incendiu devastator, care s-a produs...

Eurostat: România este cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024/25

Eurostat: România este cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024/25 În primele două săptămâni din sezonul 2024/25, Uniunea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.