X

Londra cere Perisului să-i împiedice pe migranţi să traverseze Canalul Mânecii

Guvernul britanic doreşte ca Parisul să adopte măsuri mai dure pentru a-i împiedica pe migranţi să traverseze Canalul Mânecii la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, a scris sâmbătă subsecretarul de stat parlamentar pe probleme de imigraţie, Chris Philp, într-un editorial publicat în cotidianul Daily Telegraph, transmite dpa, scrie agerpres.

Philp a spus că Parisul ar trebui să prevină încercările repetate prin adoptarea unor măsuri “cu consecinţe reale”, cum ar fi închisoarea sau deportarea.

Citește și : Trump va participa duminică la o videoconferinţă internaţională a donatorilor în sprijinul Libanului

Apelul său vine la câteva zile după ce Regatul Unit a înregistrat un număr record de traversări ilegale ale Canalului Mânecii.

Joi, cel puţin 235 de persoane au ajuns în Regatul Unit la bordul a 17 ambarcaţiuni de mici dimensiuni, potrivit agenţiei de presă britanice Press Association (PA).

În iulie, circa 1.000 de persoane au traversat Canalul Mânecii pentru a ajunge în Regatul Unit, majoritatea dintre ei provenind din Eritreea, Irak, Iran şi Siria. Majoritatea au fost recuperaţi de gărzile de coastă britanice.

Philp intenţionează să aibă o întâlnire cu omologii săi francezi săptămâna viitoare.

Şi ministrul de interne britanic Priti Patel a avut mai multe intervenţii pe acest subiect într-o serie de tweet-uri. “Ştiu că atunci când poporul britanic spune că vrea să-şi recapete controlul asupra graniţelor chiar vorbeşte serios”, a scris ea. Ministerul pe care îl conduce a confirmat că are în vedere să recurgă la nave care să prevină astfel de traversări.

Citește și : China califică drept ‘barbare’ sancţiunile americane împotriva Hong Kongului

Totuşi, ideea a fost respinsă de o sursă din cadrul Ministerului Apărării britanic, care a calificat-o drept “nepotrivită şi nenecesară” şi a adăugat că “resursele armatei nu ar trebui folosite pentru a rezolva eşecuri politice”.

“Este mai mult decât absurd să crezi că ar trebui să desfăşurăm nave în valoare de câteva milioane de lire şi militari de elită pentru a face faţă unor oameni disperaţi”, a declarat sursa citată, potrivit unei relatări a Press Association.

Tags: canalul maneciiChris PhilpimigratiemigrantiparisRegatul Unit
Categorii: Diaspora