X

Londra denunţă atacul BARBAR al Rusiei şi-l face NEBUN pe Putin

Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss a denunţat vineri atacul “barbar” şi “nejustificat” al preşedintelui rus Vladimir Putin asupra Ucrainei, după tirurile de rachetă din zori asupra capitalei Kiev, în timp ce ministrul apărării britanic, Ben Wallace, a spus că Rusia vrea să invadeze întreaga Ucraină, dar că trupele ruse nu şi-au atins obiectivul în prima zi a invaziei, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Într-o postare pe Twitter, ministrul de externe britanic, Liz Truss, şi-a exprimat “solidaritatea” cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba şi cu poporul ucrainean.

Citeşte şi: Se dau lupte grele la nord-vest de Kiev – Black News

“Atacul (preşedintelui rus Vladimir) Putin asupra Ucrainei este barbar, nejustificat şi dovedeşte un dispreţ crud faţă de vieţile omeneşti”, a scris ea.

“Îi vom cere în continuare socoteală lui Putin şi vom rămâne fermi în sprijinul nostru” pentru Ucraina, a adăugat ea, la o zi după anunţul Londrei privind noi sancţiuni economice împotriva Rusiei.

În acelaşi timp, ministrul apărării britanic, Ben Wallace, a spus că Rusia urmăreşte să invadeze întreaga Ucraină, dar că armata rusă nu şi-a atins obiectivul în prima zi a invaziei, contrazicând astfel Ministerul Apărării rus, care a anunţat că şi-a îndeplinit obiectivele principale din prima zi a ceea ce Moscova numeşte “operaţiune militară”.

Citeşte şi: Explozii puternice în centrul Kievului – Black News

“Contrar a ceea ce susţine Rusia şi contrar viziunii preşedintelui Putin că ucrainenii vor fi eliberaţi şi vor da năvală să se alăture cauzei sale, el s-a înşelat complet. Iar armata rusă nu şi-a îndeplinit obiectivul principal al primei zile”, a declarat Wallace la Sky.

El a mai afirmat despre Putin că este iraţional. “Cred că a luat-o complet razna. Nimeni cu mintea întreagă nu ar face ce vedem astăzi la televizor că se întâmplă”, a adăugat el. 

Tags: Ben WallaceDmitro KulebakievLiz Trusslondramarea britanierusiaucrainaVladimir Putin
Categorii: Diaspora