Londra denunţă numărul ‘inacceptabil’ de migranţi care traversează Canalul Mânecii

Publicat:

Ministrul britanic de externe, Priti Patel, a denunţat vineri numărul ‘ruşinos’ şi ‘inacceptabil’ de migranţi care sosesc în Regatul Unit prin Canalul Mânecii, atingând recent un nou record, şi a afirmat că doreşte să lucreze cu Franţa pentru a face această rută ‘impracticabilă’ din această perspectivă, potrivit AFP, scrie agerpres.

‘Numărul traversărilor micilor ambarcaţiuni ilegale (spre Regatul Unit) este îngrozitor şi ridicat până la un punct inacceptabil’, şi-a exprimat preocuparea Priti Patel într-un mesaj pe Twitter.


Citește și : Belgia respinge extrădarea unui separatist catalan

Cel puţin 235 de migranţi au fost interceptaţi joi între Franţa şi Anglia, stabilindu-se astfel un nou record zilnic, la doar o săptămână după precedentul (202 persoane la 30 iulie).

‘Aceste cifre sunt ruşinoase’, a reacţionat titulara de la Interne pe Twitter. ‘Franţa şi alte state membre ale UE sunt ţări sigure. Refugiaţii reali ar trebui să ceară azil acolo şi nu să-şi rişte viaţa şi să încalce legea venind în Marea Britanie’, a declarat Priti Patel.

‘Încerc să fac această rută impracticabilă’ pentru migranţi, a adăugat ea.

Potrivit mai multor media britanice, guvernul de la Londra ar intenţiona să recurgă la armată pentru a gestiona fluxul de migranţi.

Întrebat pe această temă în cursul dimineţii la postul de televiziune Sky News, ministrul de finanţe Rishi Sunak a fost evaziv. ‘Nu aş dori să speculez asupra măsurilor exacte pe care le vom pune în aplicare’, s-a limitat să spună el.

Contactat de AFP, Ministerul britanic de Interne nu a dorit să facă vreun comentariu. În schimb a indicat că secretarul de stat responsabil de imigraţie, Chris Philip, se va deplasa săptămâna viitoare în Franţa, fără a oferi însă mai multe detalii.

O anchetă oficială a fost lansată săptămâna aceasta de către Comisia parlamentară pentru afacerile interne cu scopul de a ‘examina cauzele care au stat la baza creşterii numărului de traversări de migranţi, precum şi răspunsurile oferite de autorităţile britanice şi franceze’.

Citește și : 13 indieni au murit într-o imensă alunecare de teren din India – VIDEO

‘Ministerul de Interne a pierdut controlul şi întreaga credibilitate în această chestiune, alimentând haosul, criminalitatea şi o traumă de nedescris pentru cei care se simt obligaţi să întreprindă aceste traversări periculoase’, a denunţat organizaţia neguvernamentală ‘Detention Action’ într-o declaraţie pentru agenţia britanică de presă PA.

‘Încercarea de a face această rută ‘impracticabilă’ printr-o aplicare mai strictă a legii relevă o demagogie naivă şi se va întoarce mai mult sau mai puţin la acelaşi lucru’, a adăugat şefa organizaţiei citate, Bella Sankey.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.