X

Londra denunţă numărul ‘inacceptabil’ de migranţi care traversează Canalul Mânecii

Ministrul britanic de externe, Priti Patel, a denunţat vineri numărul ‘ruşinos’ şi ‘inacceptabil’ de migranţi care sosesc în Regatul Unit prin Canalul Mânecii, atingând recent un nou record, şi a afirmat că doreşte să lucreze cu Franţa pentru a face această rută ‘impracticabilă’ din această perspectivă, potrivit AFP, scrie agerpres.

‘Numărul traversărilor micilor ambarcaţiuni ilegale (spre Regatul Unit) este îngrozitor şi ridicat până la un punct inacceptabil’, şi-a exprimat preocuparea Priti Patel într-un mesaj pe Twitter.

Citește și : Belgia respinge extrădarea unui separatist catalan

Cel puţin 235 de migranţi au fost interceptaţi joi între Franţa şi Anglia, stabilindu-se astfel un nou record zilnic, la doar o săptămână după precedentul (202 persoane la 30 iulie).

‘Aceste cifre sunt ruşinoase’, a reacţionat titulara de la Interne pe Twitter. ‘Franţa şi alte state membre ale UE sunt ţări sigure. Refugiaţii reali ar trebui să ceară azil acolo şi nu să-şi rişte viaţa şi să încalce legea venind în Marea Britanie’, a declarat Priti Patel.

‘Încerc să fac această rută impracticabilă’ pentru migranţi, a adăugat ea.

Potrivit mai multor media britanice, guvernul de la Londra ar intenţiona să recurgă la armată pentru a gestiona fluxul de migranţi.

Întrebat pe această temă în cursul dimineţii la postul de televiziune Sky News, ministrul de finanţe Rishi Sunak a fost evaziv. ‘Nu aş dori să speculez asupra măsurilor exacte pe care le vom pune în aplicare’, s-a limitat să spună el.

Contactat de AFP, Ministerul britanic de Interne nu a dorit să facă vreun comentariu. În schimb a indicat că secretarul de stat responsabil de imigraţie, Chris Philip, se va deplasa săptămâna viitoare în Franţa, fără a oferi însă mai multe detalii.

O anchetă oficială a fost lansată săptămâna aceasta de către Comisia parlamentară pentru afacerile interne cu scopul de a ‘examina cauzele care au stat la baza creşterii numărului de traversări de migranţi, precum şi răspunsurile oferite de autorităţile britanice şi franceze’.

Citește și : 13 indieni au murit într-o imensă alunecare de teren din India – VIDEO

‘Ministerul de Interne a pierdut controlul şi întreaga credibilitate în această chestiune, alimentând haosul, criminalitatea şi o traumă de nedescris pentru cei care se simt obligaţi să întreprindă aceste traversări periculoase’, a denunţat organizaţia neguvernamentală ‘Detention Action’ într-o declaraţie pentru agenţia britanică de presă PA.

‘Încercarea de a face această rută ‘impracticabilă’ printr-o aplicare mai strictă a legii relevă o demagogie naivă şi se va întoarce mai mult sau mai puţin la acelaşi lucru’, a adăugat şefa organizaţiei citate, Bella Sankey.

Tags: canalul maneciifrantaPriti PatelRegatul Unit
Categorii: Diaspora