X

Londra : Un desen de Edgar Degas va fi vândut la licitaţie

Un desen de Edgar Degas intitulat “Dans les coulisses”, estimat la un preţ între 8 şi 12 milioane de lire sterline (între 9,1 şi 13,7 milioane de euro), va fi vândut la licitaţie de casa Christie’s la Londra la 27 februarie, a informat filiala din Paris a casei de licitaţii, citată de AFP.

Realizată între 1882 şi 1885 şi foarte puţin cunoscută, lucrarea reprezintă două personaje din profil într-un cadru foarte strâns, în culisele Operei din Paris, conform agerpres.

Achiziţionat de Henri Rouart, prieten apropiat al pictorului, desenul a rămas în familie până în 1997, dată la care a fost cumpărat de proprietarul actual, a cărui identitate nu a fost comunicată.

Citește și : Negocierile de pace de la Viena : Guvernul şi opoziţia din Siria au convenit asupra unui armistiţiu

“Dans les coulisses” va fi expus la Christie’s – New York între 8 şi 15 februarie, urmând ca între 20 şi 27 februarie să fie prezentat la Londra.

Începând din anii 1880, “Degas abandonează din ce în ce mai mult pictura în ulei, preferând spontaneitatea pastelului, precum şi combinaţia unică de culori şi de linii pe care o poate obţine cu acest material suplu şi maleabil”, scrie Christie’s. “Fapt neobişnuit în opera în pastel al lui Degas, el a utilizat inul în loc de hârtie ca suport, permiţând astfel pastelului să adere la textura materialului”, a adăugat casa de vânzări.

Tags: desenEdgar Degaslicitatielire sterlinelondraparis
Categorii: Social