Londra îl convoacă pe ambasadorul Chinei în UK

Publicat:

Ambasadorul Chinei în Marea Britanie a fost convocat la Ministerul de Externe după arestarea unui jurnalist al BBC, care acoperea mediatic manifestaţiile împotriva politicii “zero COVID” a regimului la Shanghai, informează marţi AFP, PA Media şi DPA, citând surse guvernamentale britanice, transmite agerpres.

Ambasadorul Zheng Zeguang a fost convocat după arestarea cameramanului Edward Lawrence, care – potrivit BBC – a fost “bătut şi lovit cu piciorul” de poliţie la Shanghai.


Citeşte şi: Prima zi a Ministerialei NATO de la Bucureşti – Black News

Ministrul de externe britanic James Cleverly a calificat luni aceste fapte “profund îngrijorătoare”, în timp ce un reprezentant al Downing Street 10 a condamnat arestarea “şocantă şi inacceptabilă” şi a declarat că jurnaliştii “trebuie să-şi facă munca fără să se teamă”.

Biroul premierului britanic a cerut autorităţilor chineze să-i “respecte pe cei care decid să-şi exprime punctul lor de vedere asupra situaţiei actuale”, în timp ce cetăţenii coboară în stradă pentru a se opune politicii draconice de “zero COVID” în ţară.

Citeşte şi: Reuniunea ruso-americană pentru Tratatul New Start a fost amânată pe termen nelimitat – Black News

“În cursul arestării sale, el a fost bătut şi lovit cu piciorul de poliţie”, a declarat BBC. Aceasta s-a produs în timp ce el lucra ca jurnalist acreditat, menţionează compania britanică de radio şi televiziune.

Ministerul de Externe chinez a contestat declaraţia BBC, susţinând că Edward Lawrence nu s-a identificat ca jurnalist, potrivit DPA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.