X

Londra îl convoacă pe ambasadorul Chinei în UK

Ambasadorul Chinei în Marea Britanie a fost convocat la Ministerul de Externe după arestarea unui jurnalist al BBC, care acoperea mediatic manifestaţiile împotriva politicii “zero COVID” a regimului la Shanghai, informează marţi AFP, PA Media şi DPA, citând surse guvernamentale britanice, transmite agerpres.

Ambasadorul Zheng Zeguang a fost convocat după arestarea cameramanului Edward Lawrence, care – potrivit BBC – a fost “bătut şi lovit cu piciorul” de poliţie la Shanghai.

Citeşte şi: Prima zi a Ministerialei NATO de la Bucureşti – Black News

Ministrul de externe britanic James Cleverly a calificat luni aceste fapte “profund îngrijorătoare”, în timp ce un reprezentant al Downing Street 10 a condamnat arestarea “şocantă şi inacceptabilă” şi a declarat că jurnaliştii “trebuie să-şi facă munca fără să se teamă”.

Biroul premierului britanic a cerut autorităţilor chineze să-i “respecte pe cei care decid să-şi exprime punctul lor de vedere asupra situaţiei actuale”, în timp ce cetăţenii coboară în stradă pentru a se opune politicii draconice de “zero COVID” în ţară.

Citeşte şi: Reuniunea ruso-americană pentru Tratatul New Start a fost amânată pe termen nelimitat – Black News

“În cursul arestării sale, el a fost bătut şi lovit cu piciorul de poliţie”, a declarat BBC. Aceasta s-a produs în timp ce el lucra ca jurnalist acreditat, menţionează compania britanică de radio şi televiziune.

Ministerul de Externe chinez a contestat declaraţia BBC, susţinând că Edward Lawrence nu s-a identificat ca jurnalist, potrivit DPA.

Tags: ambasadorChinaDowning Street 10Edward LawrenceJames Cleverlylondramarea britanieShanghaiZheng Zeguang
Categorii: Diaspora