Londra închiriază un zbor comercial pentru evacuarea cetăţenilor săi din Liban

Publicat:

Londra închiriază un zbor comercial pentru evacuarea cetăţenilor săi din Liban

Regatul Unit a anunţat luni seară că a închiriat un zbor comercial pentru cetăţenii săi care doresc să plece din Liban, unde armata israeliană şi-a intensificat bombardamentele împotriva mişcării islamiste libaneze Hezbollah şi a ameninţat cu o incursiune terestră, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Acest zbor va decola miercuri de pe Aeroportul Internaţional Rafic Hariri din Beirut.


Vezi şi: VIDEO – Israelul a lansat operaţiuni militare terestre în Liban – Stiripesurse.md

“Securitatea cetăţenilor britanici din Liban rămâne prioritatea noastră absolută”, a scris ministrul de externe David Lammy, citat în comunicatul ministerului său.

Londra închiriază un zbor comercial pentru evacuarea cetăţenilor săi din Liban

“De aceea, guvernul britanic închiriază un zbor pentru a-i ajuta pe cei care doresc să plece. Este esenţial să plecaţi acum, deoarece o evacuare ulterioară poate să nu fie garantată”, a continuat el.

Cetăţenii britanici “vulnerabili” vor avea prioritate pentru acest zbor, a precizat comunicatul.

Săptămâna trecută, Londra a anunţat desfăşurarea a 700 de soldaţi în Cipru cu scopul de a se pregăti pentru o posibilă evacuare a cetăţenilor săi din Liban, în timp ce multe companii aeriene şi-au suspendat zborurile către şi dinspre Beirut.

Londra închiriază un zbor comercial pentru evacuarea cetăţenilor săi din Liban

Israelul, care a informat luni seară Statele Unite că intenţionează să efectueze operaţiuni terestre “limitate” împotriva Hezbollah în Liban, potrivit Departamentului de Stat american, a stabilit o “zonă militară închisă” în jurul a trei localităţi din nordul Israelului, la frontiera cu Libanul.

Hezbollah, al cărui şef Hassan Nasrallah a fost eliminat vineri într-un atac israelian, a promis luni că va continua lupta împotriva statului evreu şi a spus că este “pregătit” să facă faţă unei operaţiuni terestre în sudul Libanului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dragoș Galbur critică licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport: “Incompetență și Lipsă de Transparență”

Dragoș Galbur critică licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport: "Incompetență și Lipsă de Transparență" Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc, a abordat recent...

Un camion a ajuns în şanţul de pe marginea drumului

Un camion a ajuns în şanţul de pe marginea drumului Un accident matinal a avut loc astăzi, 1 octombrie, la intrarea în satul Bilicenii Vechi...

VIDEO// Investigație INI: Bătăi și șantaj în penitenciar

  VIDEO// Investigație INI: Bătăi și șantaj în penitenciar Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI anunță destructurarea unei scheme de șantaj în penitenciarul din Cricova, prin...

CNA și procurorii au percheziţionat peste 50 de adrese din Comrat

CNA și procurorii au percheziţionat peste 50 de adrese din Comrat Ofițerii CNA, împreună cu procurorii, au desfășurat astăzi peste 50 de percheziții la birourile,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.