Londra: Iranul va suporta consecinţele dacă încalcă acordul nuclear internaţional privind programul său nuclear

Publicat:

Iranul va suporta consecinţele în cazul în care se va retrage din acordul nuclear internaţional privind programul său nuclear, a afirmat miercuri ministrul de externe adjunct britanic Mark Field, după ce Teheranul a anunţat miercuri că suspendă aplicarea ‘unora’ dintre ‘angajamentele sale’ în cadrul acordului internaţional încheiat cu marile puteri în 2015, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

“Anunţul făcut astăzi din partea Teheranului este (…) un pas nedorit”, a declarat Mark Field în parlamentul britanic. “Nu suntem în momentul în care să vorbim despre o reimpunere a sancţiunilor, dar trebuie să ne amintim că acestea au fost ridicate în schimbul unor restricţii în domeniul nuclear”, a menţionat el.


Citește și : Guvernul italian se descotorosește de un consilier important, bănuit că a fost ‘mânjit’ de mafie

La un an după ce Washingtonul s-a retras din acordul nuclear, preşedintele iranian Hassan Rouhani a dezvăluit măsuri care nu par să încalce termenii acordului, dar s-ar putea întâmpla acest lucru în viitor dacă Iranul va persista în cursul pe care l-a stabilit.

“Dacă Iranul încetează să-şi îndeplinească angajamentele sale nucleare, vor exista desigur consecinţe “, a apreciat Field.

Teheranul a luat această decizie ca răspuns la denunţarea unilaterală a acestui pact în urmă cu un an de către SUA şi la reintroducerea sancţiunilor americane care sufocă economia iraniană, în special exporturile sale de petrol.

Acest anunţ intervine într-un climat de acutizare a tensiunilor între Iran şi SUA, care au anunţat marţi trimiterea unor bombardiere B-52 în Golf. Washingtonul consideră Iranul drept inamicul său nr.1 în Orientul Mijlociu şi secretarul de stat Mike Pompeo, care a efectuat o vizită surpriză în aceeaşi zi la Bagdad, l-a acuzat de pregătirea unor ‘atacuri iminente’ împotriva forţelor americane.

Citește și : Cerută insistent de Occident, Înalta Curte Anticorupţie ucraineană își începe activitatea în septembrie

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.